Όταν πέρυσι ο πρίγκιπας Χάρι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να υπερασπιστεί την επί έξι μήνες σύντροφό του, ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, από τους «λίβελους» και τα «σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια», έπρεπε να το έχουμε καταλάβει. Το πράγμα ήταν σοβαρό. Ο πιο άτακτος γαλαζοαίματος είχε βρει την αληθινή αγάπη. Η επιβεβαίωση ήρθε πριν από λίγες ημέρες, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους. Η Μέγκαν είναι τελικά η μία και μοναδική και ο Χάρι, αποδεδειγμένα, ο πιο εναλλακτικός της βασιλικής οικογένειας – ακόμα και στην επιλογή συζύγου υπήρξε πρωτοπόρος: η 36χρονη διαζευγμένη Αμερικανίδα Μαρκλ, εκτός από τρία χρόνια μεγαλύτερή του, θα είναι και η πρώτη μιγάδα πριγκίπισσα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. «Νιώθω περήφανη γιατί είμαι μια δυνατή, γεμάτη αυτοπεποίθηση μιγάδα», έχει πει. «Θέλω να μοιράζομαι  το ποια είμαι και από πού προέρχομαι».   

Γνωστή από την αμερικανική σειρά «Suits», κόρη του βραβευμένου με ΕΜΜΥ διευθυντή φωτισμού Τόμας Μαρκλ, και της Αφροαμερικάνας Ντόρια Ράγκλαντ, πέρασε την παιδική της ηλικία στο Χόλιγουντ, φοιτώντας σε ιδιωτικά σχολεία και επισκεπτόμενη συχνά το σετ του «Παντρεμένοι με παιδιά» όπου εργαζόταν ο πατέρας της. Ήξερε από νωρίς ότι ήθελε να γίνει διάσημη, να ξεχωρίσει. Ως μια δυναμική γυναίκα, με φεμινιστικό λόγο και πάθος για τη φιλανθρωπία, η οποία, όπως υποστηρίζει, ήξερε ελάχιστα για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, τη γνώρισε ο πρίγκιπας και αν δεν αλλάξει ρότα τώρα που θα έχει «αφεντικό» την Ελισάβετ, θα είναι ενδιαφέρον να παραμείνει έτσι. 

Όπως αναμενόταν ήδη, κάποιοι αμφισβητούν τη γνησιότητα του προφίλ της. Οι δηλώσεις μιας παιδικής της φίλης έγιναν πρωτοσέλιδο: «Δεν μου κάνει εντύπωση ο αρραβώνας, αυτό σχεδίαζε όλη της τη ζωή. Παίρνει πάντα αυτό που θέλει και ο Χάρι έπεσε στην παγίδα της. Είχε πάντα στόχο να γίνει η δεύτερη Νταϊάνα. Καλά θα κάνει ο πρίγκιπας να προσέχει»... ■

Περιοδικό "Κ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ