ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Νίκη Δημήτρη Βερβεσού στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τέταρτη και… τυχερή ήταν για τον Δημήτρη Βερβεσό η τέταρτη υποψηφιότητα του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ο γνωστός εργατολόγος είναι ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, κερδίζοντας μία ξεκάθαρη νίκη από τον αντίπαλό του στο δεύτερο γύρο των εκλογών Δημήτρη Αναστασόπουλο.

Με ποσοστό 57,62% και ψήφους 4742, ο Δημήτρης Βερβεσός εκλέχθηκε νέος πρόεδρος στο ΔΣΑ, αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Αναστασόπουλο με ποσοστό 42,38% και 3488 ψήφους. Πρωταγωνιστής στο δεύτερο γύρο και αυτών των εκλογών αναδεικνύεται το μεγάλο ποσοστό της αποχής.

Μόλις 8.888 από τους 20.990 δικηγόρους της Αθήνας προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο τους. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 42,34%. Ο Δημήτρης Βερβεσός προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο και κατέβηκε στις εκλογές χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα.

Ο εργατολόγος, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πήγε για όλα ή για τίποτα: συμμετείχε ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού κι αν δεν είχε εκλεγεί στην προεδρία του Συλλόγου, δεν θα ήταν ούτε σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος συμμετέχει για πρώτη φορά σε εκλογές του ΔΣΑ ως υποψήφιος πρόεδρος και προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τι δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ μετά την εκλογική νίκη

«Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ. 

«Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή», είπε ενώ συνεχάρη τον Δημήτρη Αναστασόπουλο «για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε». 

«Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων. Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας», κατέληξε σε δηλώσεις του μετά τη δημοσιοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ