ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Χάρι, η Μέγκαν και η σύμπτωση του «The Crown»

MΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η σειρά του Netflix αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αποθέωση της πρωταγωνίστριας Κλερ Φόι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με τη μιγάδα «κοινή θνητή» Μέγκαν Μαρκλ, μόλις ένα δεκαήμερο πριν από την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της βρετανικής δραματικής σειράς «The Crown», υπήρξε μια μάλλον ευτυχής σύμπτωση. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς καλύτερη προωθητική ενέργεια για το σόου από ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας; Την ώρα που οι Βρετανοί έχουν το μάτι κολλημένο στην κλειδαρότρυπα των ανακτόρων του οίκου Ουίνδσορ, ο δεύτερος κύκλος δέκα επεισοδίων του εξαιρετικού «The Crown» υπόσχεται μερικές ακόμη «ζουμερές» λεπτομέρειες για την καθημερινότητα, τις σχέσεις, τις συγκρούσεις, τις ζήλιες, τις (φημολογούμενες) απιστίες, τους γάμους των γαλαζοαίματων της χώρας.

Η σειρά του Netflix θα προβληθεί στις 8 Δεκεμβρίου και αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αποθέωση του δημιουργού Πίτερ Μόργκαν και της πρωταγωνίστριας Κλερ Φόι. Ηδη, οι πρώτες δημοσιεύσεις από τους κριτικούς των μεγάλων βρετανικών και αμερικανικών μέσων κάνουν λόγο για την καλύτερη ερμηνεία γυναίκας ηθοποιού αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση και για κορυφαία στιγμή της Φόι. Στον Πίτερ Μόργκαν αποδίδονται τα εύσημα για το σενάριο και την πλοκή, που ξεκινούν από την κρίση του Σουέζ το 1957 και παρακολουθούν την «ενηλικίωση» της Ελισάβετ Β΄ στον ρόλο της βασίλισσας, τον τρόπο που ασκεί την εξουσία, αλλά και το πώς χειρίζεται την ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στα βασιλικά και στα συζυγικά καθήκοντα.

Την ίδια στιγμή που, όπως ο βασιλικός σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιπ (Ματ Σμιθ) παρατηρεί, «τώρα πια τη φοράς [τη βασιλική περιβολή], δεν σε φοράει», και που μοιάζει να αισθάνεται άνετα στην εκτέλεση των καθηκόντων της με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, είναι μια νέα γυναίκα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά να φέρεται όπως όλοι περιμένουν ότι θα φερθεί, που πρέπει να σηκώσει στους ώμους της τα βάρη μιας αυτοκρατορίας. Και ταυτόχρονα είναι η σύζυγος ενός νεαρού άντρα που διαθέτει δυναμισμό, γοητεία και θαυμάστριες. Εχουν γίνει πολλές υποθέσεις για τον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου, κατά καιρούς υπήρξαν υπόνοιες για απιστίες εκ μέρους του και αυτά τα κεφάλαια του γάμου τους είναι παρόντα στη σειρά. Ο Μόργκαν, ωστόσο, τα έχει χειριστεί με διακριτικότητα, χωρίς να αποφαίνεται για την αλήθεια ή όχι των ισχυρισμών που έχουν στο παρελθόν δει το φως της δημοσιότητας. Τόσο η Ελισάβετ όσο και ο Φίλιπ φαίνονται να δίνουν μάχη με τον εαυτό τους αλλά και τις δυσκολίες ενός φαινομενικά άνισου γάμου. Κυρίως η Φόι και δευτερευόντως ο Σμιθ καταθέτουν υπέροχες ερμηνείες των λεπτών συναισθημάτων, των ανεπαίσθητων αντιδράσεων, των μύχιων σκέψεων που αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούν. Πρόκειται, άλλωστε, για την τελευταία τους σεζόν στη σειρά – έχει ήδη ανακοινωθεί ότι τον ρόλο της Ελισάβετ θα υποδυθεί η Ολίβια Κόλμαν.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ