ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενα νέο ξενοδοχείο στην Ιο ανάμεσα στις 15 προτάσεις των NYT για το 2018

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Το υπό ολοκλήρωση πολυτελές τουριστικό συγκρότημα Calilo στην Ιο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στα 15 νέα ξενοδοχεία που προτείνονται προς επίσκεψη κατά το 2018 από τους New York Times περιλαμβάνεται και το υπό ολοκλήρωση πολυτελές τουριστικό συγκρότημα Calilo στην Ιο. Βρίσκεται στην παραλία του Παπά στα νοτιοανατολικά του κυκλαδίτικου νησιού, που είναι από τις καλύτερες τοποθεσίες στο Αιγαίο. Η τουριστική ανάπτυξη είναι μια από τις πολλές που έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει στο νησί ο επιχειρηματίας Αγγελος Μιχαλόπουλος, ο οποίος αποφάσισε προ ετών να αφήσει τη Wall Street, όπου εργάστηκε επί μακρόν ως χρηματιστής, και να ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με το real estate και τον τουρισμό.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία του πλέον εκτάσεις στο νησί που ισοδυναμούν με το ένα τέταρτο σχεδόν της συνολικής επιφάνειας της Ιου. Οι New York Times στο ειδικό αφιέρωμά τους εξηγούν πως η επιλογή των προτεινόμενων συγκροτημάτων έγινε όχι μόνον με βάση τον καινοτόμο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τους και τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται, αλλά και για τη συμβατότητά τους με τον τόπο που τα φιλοξενεί όπως και την έντονα φιλική για το περιβάλλον φύση τους και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Για την κατασκευή του Calilo έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως μάρμαρο και γρανίτης, που προέρχονται από λατομεία της περιοχής, ενώ σε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, υπαίθριο κινηματογράφο αλλά και κήπο με οργανικά προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Διαθέτει 30 σουίτες και θα λειτουργεί κατά κόρον με ηλιακή ενέργεια, ενώ ο κλιματισμός του αξιοποιεί τη γεωθερμία.

Εκτός από το Calilo, ο όμιλος Αγγελου Μιχαλόπουλου και της συζύγου του Βασιλικής Πετρίδου έχει ήδη σε λειτουργία άλλο ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο νησί, το Agalia Luxury Suites στην παραλία της Τζαμαρίας. Πρόκειται για ξενοδοχείο boutique με πολυτελείς σουίτες, πισίνα 178 τετραγωνικών μέτρων, την οποία περιβάλλουν δεκατέσσερις σουίτες, ενώ άλλες τρεις διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Επίσης ο επιχειρηματίας λειτουργεί τρία ιδιωτικά club στο ίδιο νησί: το Erego Beach Club & Restaurant στην Κουμπάρα, το Pathos Sunset Lounge και το Free Lounge Beach Bar στην παραλία του Μυλοπότα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ