Διάτρητος ο χάρτης συχνοτήτων ψηφιακού ραδιοφώνου

Διάτρητος ο χάρτης συχνοτήτων ψηφιακού ραδιοφώνου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νομικές ατραπούς εισέρχεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Η κυβέρνηση επιχειρεί τον τετραγωνισμό του κύκλου με την άρον άρον πλήρωση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Παράλληλα, επιχειρώντας την αντικατάσταση του προέδρου της δημιουργεί μείζονα νομικά προβλήματα, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνει η σημερινή ΕΕΤΤ δεν έχουν ισχύ.

Προκειμένου να υλοποιήσει τα σχετικά προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση έπρεπε μέχρι την περασμένη Παρασκευή να ολοκληρώσει τη δημοσιοποίηση του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, όπως επίσης και την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή παρόχου ανάπτυξης του σχετικού δικτύου. Βάσει νόμου η ΕΕΤΤ έπρεπε:

1. Να παραδώσει εισήγηση στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού δικαιωμάτων χρήσης συχνοτήτων, και με βάση αυτή την εισήγηση της ΕΕΤΤ ο υπουργός να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση για τον περιορισμό του αριθμού του προς παροχή δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής εθνικής και περιφερειακής κάλυψης και καθορισμό του είδους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

2. Να παραδώσει εισήγηση στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με τον χάρτη συχνοτήτων του ψηφιακού ραδιοφώνου, προκειμένου ο τελευταίος να εκδώσει σε ΚΥΑ τον νέο χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο.

3. Μετά την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, η ΕΕΤΤ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού ανάθεσης του έργου ανάπτυξης του δικτύου ψηφιακού ραδιοφώνου (πάροχος δικτύου).

Κάθε μια τέτοια απόφαση-εισήγηση της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, απαιτεί τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης, διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα.

Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν υπό την πίεση της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, μέσα σε τρεις… ημέρες. Και φυσικά δεν διενεργήθηκε καμία από τις τρεις απαραίτητες δημόσιες διαβουλεύσεις.

Εξίσου σημαντική είναι η επακόλουθη στελέχωση της θέσης του προέδρου της ΕΕΤΤ. Ο κ. Δημ. Τσαμάκης συγκάλεσε τις συνεδριάσεις της ολομέλειας στις 16, 17 Ιανουαρίου. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα είναι νόμιμες, μόνον εφόσον η κυβέρνηση ανανεώσει τη θητεία του συγκεκριμένου προσώπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή