H… διαφορετική πλευρά του ποδοσφαίρου

H… διαφορετική πλευρά του ποδοσφαίρου

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράξενη πλευρά του ποδοσφαίρου ανέδειξε με το παραπάνω το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας όχι μόνο πόσο ιδιαίτερη μπορεί να είναι η εικόνα του ποδοσφαίρου όταν υπάρχει καλή προαίρεση, αλλά και πόσο σημαντική είναι στο εξωτερικό η επαφή των σούπερ σταρ του αθλήματος με τους απλούς, «γήινους» φιλάθλους.

Αντί για παραγοντιλίκια του παρασκηνίου και του υποκόσμου, το ποδόσφαιρο στις προηγμένες αθλητικά χώρες αποτελεί (με τις εξαιρέσεις του πάντα) συνεκτικό δεσμό για την κοινωνία, όπως μαρτυρούν όσα συνέβησαν σε Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία αυτές τις ημέρες.

Το πιο όμορφο στιγμιότυπο, που υπογραμμίζει τον απλό αλλά θαυμαστό ρόλο του ποδοσφαίρου, συνέβη στον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ της Μπράιτον και της Τσέλσι. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ένας πιτσιρίκος, φίλος της Μπράιτον, καθόταν με τον πατέρα του στην εξέδρα κοντά στον αγωνιστικό χώρο και επί 90 λεπτά είχε σηκωμένο ένα χαρτόνι που έγραφε το εξής μήνυμα για τον επιθετικό της αντίπαλης Τσέλσι: «Αζάρ, μπορώ να έχω σε παρακαλώ τη φανέλα σου;».

Ο Εντέν Αζάρ αναδείχθηκε κορυφαίος του αγώνα για την Τσέλσι, που επικράτησε με 4-0. Με το σφύριγμα της λήξης, συνεχάρη τους συμπαίκτες του, χαιρέτισε τους αντιπάλους του και άρχισε να περπατά προς την εξέδρα όπου βρισκόταν ο μικρός θαυμαστής του, ο οποίος συνέχιζε να κρατάει το χαρτόνι. Οι φίλαθλοι γύρω από τον μικρό φώναζαν τον Αζάρ όχι για να τον βρίσουν (όπως θα συνέβαινε στη χώρα μας), αλλά για να του επιστήσουν την προσοχή στον πιτσιρίκο. Δεν χρειάστηκε. Ο Βέλγος είχε ήδη βγάλει τη φανέλα και με αργό βήμα πήγε στον μπόμπιρα, που δεν πίστευε στα μάτια του ότι ζούσε το όνειρό του. Ο πατέρας του έσκυψε και αγκάλιασε τον γιο του σφιχτά καθώς εκείνος έπαιρνε την πολυπόθητη φανέλα στα χέρια του, ενώ όλη η εξέδρα της Μπράιτον χειροκρότησε τον Αζάρ καθώς αποχωρούσε.

• Γήινος έδειξε και ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Οταν τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μάτωσε στη νίκη επί της Λα Κορούνια με 7-1, ζήτησε από τον πάγκο και πήρε ένα κινητό στα χέρια του, στη διάρκεια του αγώνα, για να δει πώς… έδειχνε με το αίμα να κυλάει ποτάμι στο μάγουλό του. Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας…

• Απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο είναι παραπάνω από κλωτσιές, κεφαλιές και γκολ ήρθε και από το ματς της Λιόν με την Παρί Σεν Ζερμέν, εκεί όπου οι Λιονέ επικράτησαν με δύο γκολ που είχαν μεταξύ τους χρονική απόσταση 92 λεπτών. Πριν από την έναρξη ολόκληρη η κερκίδα των γηπεδούχων σηκώθηκε όρθια και χειροκροτούσε επί ένα λεπτό τον αποθανόντα σεφ της πόλης Πολ Μποκίζ, που δεν είχε σχέση με το σύλλογο αλλά με την κοινωνία της Λυών. Τυπώθηκε και απλώθηκε επίσης στο χορτάρι φανέλα με τις λέξεις «Μερσί, Μποκίζ».

• Στα παράξενα του ποδοσφαίρου υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά: Στον αγώνα ΚΠΡ – Μίντλσμπρο στην Αγγλία, οπαδός των φιλοξενουμένων άρπαξε το μπουκάλι νερού του γκολκίπερ της ΚΠΡ, ούρησε μέσα και του το πέταξε πίσω. Συνελήφθη όμως και τον Φεβρουάριο περνάει από δίκη. Αυτός ούτε φανέλα παίκτη θα πάρει ούτε χειροκρότημα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή