Αλλη μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για εργασίες στη ΒΙΑΛ

Αλλη μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για εργασίες στη ΒΙΑΛ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ΣΤΕ προσέφυγε ο Δήμος Χίου κατά της χρήσης της ΒΙΑΛ ως hotspot, ενώ διά της δικαστικής οδού επιχειρούν οι κάτοικοι που έχουν κτήματα πέριξ της ΒΙΑΛ να σταματήσουν την επέκταση. Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο Χίου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη αποφάσισε ομόφωνα ότι καταδικάζει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο νησί, εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα. Υπενθυμίζεται, ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση στο νησί για το μεταναστευτικό στο τέλος του μήνα.

«Η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόσκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού και ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο», επισημαίνεται στο ψήφισμα του δήμου. Οσον αφορά τις αντιδράσεις στην επέκταση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ ή hotspot) στη ΒΙΑΛ, οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός που βρίσκεται πολύ κοντά εμφανίζονται αποφασισμένοι να εμποδίσουν το υπουργείο να συνεχίσει τις εργασίες και να εγκαταστήσει επιπλέον οικίσκους για τη στέγαση όσων παραμένουν σε καλοκαιρινές σκηνές.

Χθες το μεσημέρι, ένας ιδιοκτήτης έκτασης δίπλα στη ΒΙΑΛ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής, καταγγέλλοντας καταπάτηση του χωραφιού του το οποίο βρίσκεται στο σημείο από όπου διέρχονται τα φορτηγά που πραγματοποιούν εργασίες στο hotspot. Μάλιστα, τοποθέτησε πασσάλους προκειμένου να μην μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται στη ΒΙΑΛ. Εως την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής οι εργασίες επέκτασης της δομής πρέπει να σταματήσουν. Αντίστοιχες προσφυγές ετοιμάζουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής που θεωρούν ότι έχουν καταπατηθεί οι περιουσίες τους λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας politischios.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή