Όταν η Αθήνα εμπνέει

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Πτυχές» είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες στήλες της «Καθημερινής της Κυριακής». Και αυτό γιατί κάθε εβδομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Νίκος Βατόπουλος κατορθώνει να πλάθει ολόκληρους κόσμους μέσα από τη διεισδυτική, πολυεπίπεδη και ευαίσθητη ματιά του, φέρνοντας στην επιφάνεια υποφωτισμένους, συνήθως, τόπους μιας Αθήνας που υπάρχει δίπλα μας αλλά έχουμε συνηθίσει να προσπερνάμε. Ένα απροσδόκητο μέτωπο παλιών σπιτιών σε μια ξεχασμένη γειτονιά, η είσοδος μιας συμβατικής πολυκατοικίας που μας προκαλεί να τη «διαβάσουμε» διαφορετικά, η φευγαλέα λεπτομέρεια που θα αιχμαλωτίσει ο φακός· όλα είναι δυνητικά αντικείμενο της στήλης που εμπλουτίζει με έναν πολύ προσωπικό τρόπο την πυκνή αθηναιογραφία του δημοσιογράφου της «Καθημερινής».

Τώρα οι «Πτυχές» μεταφέρονται στον καμβά: τριάντα δύο εικαστικοί δημιουργοί εμπνέονται από τη θεματολογία της στήλης και αφήνονται ελεύθεροι να αποτυπώσουν ζωγραφικά το συναρπαστικό της σύμπαν. H έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena contemporary και τα ονόματα των καλλιτεχνών θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα της γκαλερί (kaplanongalleries.com). Το έργο στη φωτογραφία είναι του Μηνά Καμπιτάκη.

«Ανασκαφή στην Αθήνα», ομαδική έκθεση, ena contemporary/kaplanon galleries (Βαλαωρίτου 9Γ), έως 24/3.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή