Παράταση από ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις

Παράταση από ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση έως τη μεθεπόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου για την υποβολή αιτήσεων από όσους γιατρούς ενδιαφέρονται να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να καλύψουν θέση οικογενειακού γιατρού, έδωσε ο Οργανισμός. Η αρχική διορία έληξε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, με τους γιατρούς να μη δείχνουν το επιθυμητό από το υπουργείο Υγείας ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι έως και την περασμένη Δευτέρα είχαν υποβληθεί 800 αιτήσεις, όταν η πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ αφορούσε 2.800 θέσεις. Στο χαμηλό ενδιαφέρον των γιατρών συνέβαλαν και οι συστάσεις των ιατρικών συλλόγων που καλούσαν τα μέλη τους να μην υπογράψουν τις συμβάσεις, τις οποίες χαρακτήριζαν ως απαξιωτικές για το ιατρικό επάγγελμα.

Πάντως, ο ΕΟΠΥΥ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η παράταση έγινε κατόπιν αιτημάτων γιατρών και ιατρικών συλλόγων της χώρας, ενώ εκτός από την παράταση τροποποιείται η πρόσκληση ενδιαφέροντος και στο θέμα του ηλικιακού περιορισμού, κάτι που επίσης είχε προκαλέσει αντιδράσεις από ιατρικούς συλλόγους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσους γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους ενδιαφέρονται να υπογράψουν σύμβαση ως οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ έως τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018. Αντίστοιχα παρατείνεται και η προθεσμία αποστολής φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων έως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018. Επίσης, αίρεται ο ηλικιακός περιορισμός των 65 ετών από την πρόσκληση ενδιαφέροντος οικογενειακών γιατρών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερομένους για την κάλυψη θέσης και σε όμορους δήμους, προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους ιατρούς της επιλογής τους.

Οπως εξηγούσαν στην «Κ» στελέχη του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν περιοχές, όπως ενδεικτικά το Καματερό, όπου δεν προβλέπονται να αναπτυχθούν ΤΟΜΥ, αλλά δεν υπάρχουν ούτε γιατροί που θα μπορούσαν να αναλάβουν τον ρόλο του οικογενειακού με έδρα τη συγκεκριμένη περιοχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούν να καλύπτουν το κενό συμβεβλημένοι γιατροί από όμορες περιοχές. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα και σε γιατρούς με «πιστοποιητικό ιδιότητας γενικής ιατρικής αρ. 9 ΠΔ 38/04» (γιατροί που δεν έχουν λάβει την ειδικότητα), να υποβάλουν αιτήσεις.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η βασική ένσταση των ιατρικών συλλόγων αφορούν τις αποδοχές των συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών. Αυτές θα κυμαίνονται μεταξύ 1.600 και 2.000 ευρώ και από τα οποία, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, εάν αφαιρεθούν οι υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ, εφορία και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, θα απομένει ένα 10%-20% για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του ιατρείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή