Οι πρώτες συμβάσεις οπτικών με τον ΕΟΠΥΥ

Οι πρώτες συμβάσεις οπτικών με τον ΕΟΠΥΥ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή των πρώτων συμβάσεων με τα καταστήματα οπτικών ειδών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων προχωρά ο ΕΟΠΥΥ. Οι νέες συμβάσεις αφορούν καταστήματα οπτικών που δραστηριοποιούνται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Σέρρες και στα οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται χωρίς να χρειάζεται να προπληρώνουν τη δαπάνη για την αγορά οπτικών ειδών. Τις επόμενες ημέρες, τα συμβεβλημένα καταστήματα θα αναρτήσουν ειδική σήμανση του ΕΟΠΥΥ που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους.

Αν και δεν διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ο αριθμός των συμβάσεων με οπτικά καταστήματα, αυτός δεν μπορεί να είναι μεγάλος, με δεδομένο ότι οι σχετικές αιτήσεις από ενδιαφερόμενα καταστήματα ήταν έως πρόσφατα πολύ λίγες. Εως και την περασμένη εβδομάδα, δεν ξεπερνούσαν τις 150 σε σύνολο περίπου 2.500 καταστημάτων οπτικών ειδών. O κλάδος επέδειξε, τουλάχιστον έως τώρα, σθεναρή αντίσταση στην προτεινόμενη σύμβαση με τον οργανισμό, υπό τον «φόβο» των καθυστερήσεων στις πληρωμές. Πάντως, ο ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι η υπογραφή των πρώτων συμβάσεων θα συμπαρασύρει και άλλους παρόχους οπτικών ειδών. Οπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, «σταδιακά αναμένεται να δημιουργηθεί πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων». Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την υποβολή αιτήσεων, σημειώνει ωστόσο ότι «η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι σημαντική τόσο για την άμεση ένταξη στο δίκτυο όσο και για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει ποσό ύψους 100 ευρώ κάθε τέσσερα χρόνια για την αγορά θεραπευτικών μέσων αποκατάστασης της οπτικής οξύτητας. Σήμερα ο ασφαλισμένος, αφού λάβει γνωμάτευση από τον γιατρό, απευθύνεται σε κατάστημα οπτικών, πληρώνει για την αγορά των γυαλιών οράσεως και εν συνεχεία καταθέτει αίτημα στην οικεία περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθεί. Εφεξής, ο ασφαλισμένος δεν θα χρειάζεται να προπληρώνει στο κατάστημα. Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι τουλάχιστον προς το παρόν οι περιφερειακές διευθύνσεις θα συνεχίζουν να καλύπτουν τη δαπάνη και σε ασφαλισμένους που απευθύνονται σε μη συμβεβλημένους παρόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή