Ποδόσφαιρο: Αξιοπρεπής βάσει μπάτζετ

Ποδόσφαιρο: Αξιοπρεπής βάσει μπάτζετ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι και της ΑΕΚ αν και χωρίς ήττα στη φετινή περιπέτεια του Γιουρόπα Λιγκ. Η παρουσία της μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι περισσότερο από επιτυχημένη, αν σκεφτούμε όλοι πού βρέθηκε αυτή η ομάδα πριν από λίγα χρόνια και πού έφτασε μετά την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα. Και φυσικά με τον προϋπολογισμό που διαθέτει η διοίκησή της.

Δεν θα συμφωνήσω με τους «ύμνους» του αθλητικού Τύπου για «υπερηφάνειες», «βασίλισσες» και όλους τους υπερθετικούς επιθετικούς προσδιορισμούς που ξεπερνούν τα όρια ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα. Και φυσικά, δεν με βρίσκουν σύμφωνο ούτε οι αντίστοιχες κατακραυγές εναντίον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, για αποτυχία στις φετινές παρουσίες τους στην Ευρώπη.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, βρίσκεται σε κατιούσα διαδρομή. Τα χρήματα που ξοδεύονται χρόνο με τον χρόνο μειώνονται. Και αν φαίνεται πως ο Σαββίδης επενδύει μεγάλα ποσά, αυτά είναι πολύ λιγότερα από όσα πλήρωναν Κόκκαλης, Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης τις παλαιότερες εποχές. Επομένως, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο και την επόμενη σεζόν από τους εκπροσώπους μας.

Οι οποίοι, όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, με τη σειρά θα είναι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για είσοδο στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό με Ατρόμητο και μία ακόμη ομάδα υπό προϋποθέσεις στο Γιουρόπα. Τις ανατροπές σ’ αυτή την κατάταξη τις θεωρώ πολύ δύσκολες, εκτός κι αν… αυτοκτονήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή