Τετρακόσιοι χορευτές σε μία σκηνή

Τετρακόσιοι χορευτές σε μία σκηνή

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε κοινό τα προγράμματά τους, αλλά και να κάνουν μία διεθνή καριέρα θα δώσει σε 400 χορευτές και χορεύτριες το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού». Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου, στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο και η εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει μία γιορτή για το μπαλέτο. Πρώτα στην εντυπωσιακή σκηνή θα ανεβούν τα «μωρά» του χορού. Η αυλαία θα ανεβεί στις 09.00 και παιδιά από την ηλικιακή κατηγορία των Pre Junior θα προσπαθήσουν να γοητεύσουν κοινό και κριτές. Θα ακολουθήσουν μπαλέτο, νεοκλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο στις ηλικιακές κατηγορίες παίδων και εφήβων και το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με τις απονομές στις 17.40. Στις 18.00 τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι άνδρες και οι γυναίκες, καθώς και οι επαγγελματίες.

Τετρακόσιοι χορευτές σε μία σκηνή-1

«Κάθε ευκαιρία να συναντηθούν σε μία κοινή εκδήλωση τόσοι πολλοί άνθρωποι του χορού είναι από μόνη της πολύτιμη και σημαντική. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν διαγωνισμό που προάγει το επίπεδο του κλασικού και σύγχρονου χορού, το πνεύμα συνεργασίας και τον ευγενή συναγωνισμό μεταξύ ταλαντούχων και φιλόδοξων χορευτών και που έχει ως σκοπό να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Νέοι χορευτές, παιδιά και έφηβοι, δάσκαλοι χορού και χορογράφοι, κριτική επιτροπή, γονείς και κοινό από την Ελλάδα και κοινό από την Ελλάδα και την Κύπρο θα βρεθούν στις 5 Μαρτίου στο «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού», τόνισε η Πέννυ Διαμαντοπούλου, μέλος της Κριτικής Επιτροπής και χορογράφος στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην ομάδα χορού "ΑΡΘΡΩΣΙΣ».

Τετρακόσιοι χορευτές σε μία σκηνή-2

Στην Κριτική Επιτροπή του πρωταθλήματος θα βρίσκονται αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου τις προσπάθειες των χορευτών θα αξιολογήσουν, μεταξύ άλλων, η  Ελένη Κλάδου (ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), η Olga Jurbina και ο Bledi Latifi (χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε  βασικούς  ρόλους και ρόλους Solist), η Ζωή Ευσταθίου (διδάσκει σε σημαντικά studios της Ευρώπης και χορεύει στην ομάδα " Rosas " της χορογράφου Anne Teresa De Keersmaeker), καθώς και  η Ramona Palade (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των διεθνών διαγωνισμών, Young Star Ballet Competition (Sibiu, Romania), International Ballet and Contemporary Dance Competition,  Domenico Modugno” (Lecce, Italy).

Τετρακόσιοι χορευτές σε μία σκηνή-3

Στόχοι των διοργανωτών είναι η προβολή του κλασικού και μοντέρνου χορού, η ανάδειξη των ταλέντων, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε χορευτές και χορογράφους από διαφορετικές σχολές μπαλέτου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή