Επιστροφή στην κανονικότητα

Επιστροφή στην κανονικότητα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή της κυβέρνησης στην κανονικότητα, έπειτα από την ολιγοήμερη αναταραχή που προκλήθηκε εξαιτίας της κρίσης η οποία οδήγησε στον μίνι ανασχηματισμό, είναι η προτεραιότητα για το Μαξίμου.

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο, αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών χθες, έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι οι επιλογές που έγιναν από τον κ. Αλ. Τσίπρα εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό, την ταχεία επαναφορά σε ρυθμούς κανονικούς έπειτα από την αναστάτωση που προκάλεσε στα κυβερνητικά στελέχη η αναμονή των επικείμενων αλλαγών.

«Δεν μιλάμε καν για ανασχηματισμό, αλλά για διορθωτικές κινήσεις», ήταν το σχόλιο συνεργάτη του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, ως απάντηση, μάλιστα, στην ερώτηση εάν πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Κάποια στιγμή θα γίνει αυτή η συνεδρίαση, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πάντως, στα πολλά μέτωπα που η κυβέρνηση καλείται ταυτόχρονα να διχειριστεί, ήρθε να προστεθεί τις τελευταίες ημέρες το μπαράζ βανδαλισμών από αναρχικούς, που εξελίσσεται σε νέο πονοκέφαλο.

Ο κ. Τσίπρας είχε ξεχωριστές συναντήσεις χθες, αμέσως μετά την ορκωμοσία, με τους κ. Δημ. Βίτσα και Φ. Κουβέλη, ενώ είδε και τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο. Οι συναντήσεις αυτές δείχνουν και τις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, όσον αφορά το αμέσως επόμενο διάστημα. Η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού παραμένει ένα κρίσιμο θέμα για την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, δε, που με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται ότι θα αυξηθούν εκ νέου οι ροές. Η συνάντηση με τον κ. Φ. Κουβέλη, πέραν της διάστασης που έχει ως κίνηση πολιτικής αβρότητας από την πλευρά του πρωθυπουργού, προφανώς έχει να κάνει και με την ιδιαιτερότητα της συγκατοίκησης του νέου υπουργού με τον κ. Π. Καμμένο. Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος ανέλαβε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, καθώς η περαιτέρω μείωση της ανεργίας είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τομέας στον οποίο αναφέρεται συχνά ο κ. Τσίπρας.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στους Δελφούς, όπου θα μιλήσει στο πλαίσιο των εργασιών του ετήσιου οικονομικού φόρουμ. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να ξεδιπλώσει τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα, όσον αφορά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Επιπλέον, αναμένεται να δώσει το περίγραμμα των επιδιώξεων της κυβέρνησης για το πλαίσιο που θα διαδεχθεί το μνημόνιο και, τέλος, να περιγράψει το νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, το οποίο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα είναι απαλλαγμένο σε μεγάλο βαθμό από τους μνημονιακούς περιορισμούς και, ως εκ τούτου, θα αποτελέσει δείγμα γραφής των προσθέσεων της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή