Νέα μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ εξετάζει η Mega Yeeros

Νέα μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ εξετάζει η Mega Yeeros

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία δεύτερου εργοστασίου στις ΗΠΑ εξετάζει η εταιρεία Mega Yeeros, σχέδιο που δεν αποκλείεται να τεθεί σε εφαρμογή τον επόμενο χρόνο. Πρόκριμα για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα αποτελέσει η επιτυχία ή όχι στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά του νέου προϊόντος της εταιρείας, του προψημένου γύρου. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mega Yeeros, κ. Νικόλαος Λούστας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών προς τιμήν μη εισηγμένων εταιρειών που αναπτύχθηκαν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι η Mega Yeeros, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2007, διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο Αττικής και από το 2014 και στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Πρόσφατα η εταιρεία εισήλθε στην αγορά του προψημένου γύρου, προϊόν το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, ύστερα από έρευνα τριών ετών και επένδυση ύψους 2,2 εκατ. ευρώ. «Εάν το προϊόν αυτό πετύχει στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουμε μία νέα μονάδα στις ΗΠΑ, καθώς απαγορεύεται εκεί να εισαχθεί κρέας από την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Λούστας. Νωρίτερα ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι όνειρό του είναι η εταιρεία να φτάσει να κάνει τζίρο 250 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν είναι υπερφίαλος. Σήμερα η εταιρεία πραγματοποιεί τζίρο 35 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mega Yeeros αποκάλυψε ότι η εταιρεία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο Χ.Α. το 2014 και στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου το 2015, κάτι όμως που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. «Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη κεφαλαίων», ανέφερε.Νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ σε γραμμή εμφιάλωσης ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ) κ. Αθ. Συριανός. Η εταιρεία, η οποία το 2017 έκλεισε με τζίρο 31 εκατ. ευρώ, πρόσφατα έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκεται σε συζήτηση με τράπεζα προκειμένου να προβεί σε συμφωνία χρηματοδοτικής μίσθωσης των νέων μηχανημάτων που θα απαιτηθούν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή