Πύλες σε 26 από 65 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού

Πύλες σε 26 από 65 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον λύκο με τα πρόβατα θυμίζει το κλείσιμο των πυλών του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο συνεχίζει να καθυστερεί. Οι αναβολές διαδέχονται η μία την άλλη, με αποτέλεσμα όταν τελικώς κλείσουν όλες οι πύλες στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, οι χρήστες να μην το πιστεύουν. Οι επιβάτες περίμεναν το κλείσιμο του συνόλου των πυλών στις 15 Μαρτίου, όπως τονιζόταν στις πιο πρόσφατες εξαγγελίες. Μία εβδομάδα αργότερα όμως, μόλις 26 από τους συνολικά 65 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού έχουν κλειστές πύλες, βάλλοντας για πολλοστή φορά την αξιοπιστία του ΟΑΣΑ.

Η πλειονότητα των σταθμών που παραμένει ανοικτή αφορά το δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (γραμμή 1), με κυριότερη αιτία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», το περιορισμένο προσωπικό. Ο αριθμός των σταθμαρχών που θα εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των πρώτων ημερών εφαρμογής του συστήματος με τις πύλες κλειστές δεν επαρκεί. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η στελέχωση των σταθμών αυτή τη στιγμή αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο των ΣΤΑΣΥ, με δεδομένο ότι η εταιρεία εμφανίζει ελλείψεις προσωπικού, ενώ δεν έχει το περιθώριο προσλήψεων. Συνολικά το δίκτυο του ηλεκτρικού (γραμμή 1) από τον Πειραιά έως την Κηφισιά διαθέτει 24 σταθμούς. Από αυτούς μόλις δύο έχουν κλείσει τις πύλες τους (Ταύρος και Μαρούσι).

Βελτιωμένη η κατάσταση στο μετρό, όπου από τους συνολικά 41 σταθμούς που μετρούν οι δύο γραμμές (2 και 3), κλειστές πύλες διαθέτουν σήμερα οι 24. Αναλυτικά, στη γραμμή 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό) έχουν κλείσει έντεκα από τις 20 πύλες, στους σταθμούς: Ανθούπολη, Αγιος Αντώνιος, Σεπόλια, Σταθμός Λαρίσης, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Νέος Κόσμος, Αγιος Ιωάννης, Αγιος Δημήτριος, Ελληνικό. Στη γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο), η οποία φιλοξενεί και τον πρώτο σταθμό που λειτούργησε με κλειστές πύλες (Αεροδρόμιο), ενεργοποιημένες πύλες εισόδου και εξόδου διαθέτουν 13 από τους συνολικά 21 σταθμούς, οι οποίοι είναι: Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Πανόρμου, Κατεχάκη, Εθν. Αμυνα, Χαλάνδρι, Δουκ. Πλακεντίας, Αεροδρόμιο.

Εκκρεμότητες

Βασική αιτία για την οποία παραμένει ανοικτό μεγάλο μέρος του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποτελεί η καθυστέρηση στην έκδοση και ενεργοποίηση των καρτών ΑμεΑ και ανέργων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στον ΟΑΣΑ αλλά στην εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την έκδοση των καρτών.

Δεύτερη εκκρεμότητα του ΟΑΣΑ αποτελεί η αναβάθμιση των παλαιών αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων. Και αυτό, γιατί τα νέα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν δεν επαρκούν αριθμητικά για την εξυπηρέτηση του όγκου των επιβατών. Υπάρχουν μάλιστα σταθμοί (π.χ. Χολαργός) στους οποίους υπάρχει εκδοτικό μηχάνημα μόνο στη μία πλευρά του σταθμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή