ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παραπομπή σε δίκη για τα 6 στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Δικαιοσύνη

Στο προσκήνιο επανέρχεται  η υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμά του, παραπέμπει και πάλι τα 6 μέλη, τότε, του Συμβουλίου  Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τρεις είναι Ελληνες και τρεις  αλλοδαποί.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών μετέτρεψαν την κατηγορία, επί το ελαφρύτερο, από απιστία σε απλή συνέργεια σε απιστία και αποφάσισαν εκ νέου την παραπομπή των έξι. Ήδη είχε ασκηθεί αναίρεση κατά της προηγούμενης παραπομπής τους σε δίκη.

Ουσιαστικά δηλαδή, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, οι δικαστικοί λειτουργοί αναγνώρισαν ότι η απόφαση για τη διαχείριση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ  ανήκε αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τα οποία, όμως, με τον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου είχε προβλεφθεί το ακαταδίωκτο.

Μετά ταύτα, το παράδοξο είναι πως διώκονται οι απλοί συνεργοί μιας υπόθεσης, καθώς οι φυσικοί αυτουργοί δεν μπορεί να διωχθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση του πρώτου βουλεύματος, με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη και οι τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες, είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και κυρίως από τους θεσμούς, οι οποίοι είχαν επισημάνει την ανάγκη επέκτασης και γι αυτούς, της ρύθμισης για το ακαταδίωκτο, όμως δεν μπόρεσε να καταλάβει την υπόθεση αυτή που ήταν εκκρεμής.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ