Κτίρια γραφείων, κατοικίες στοχεύει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

Κτίρια γραφείων, κατοικίες στοχεύει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακίνητα αξίας πλησίον των 11,5 εκατ. ευρώ έχει αποκτήσει από τις αρχές του έτους η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων της οικογένειας Χαλικιά, με έμφαση στα αυτοτελή κτίρια γραφείων, αλλά και στα διαμερίσματα που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον. Πάντως, όπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Μάριος Αποστολίνας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παρά τις σημαντικές επενδύσεις των τελευταίων μηνών, η εισηγμένη διατηρεί ακόμα σημαντική ρευστότητα της τάξεως των 9 εκατ., την οποία και σκοπεύει να εξαντλήσει προτού αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα θα συνεχίσει να είναι τα αυτοτελή κτίρια γραφείων, προκειμένου να ενισχυθεί το μερίδιο των γραφείων στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, στο οποίο μέχρι σήμερα κυριαρχούν τα καταστήματα.

Η τελευταία επενδυτική κίνηση, ύψους 2,4 εκατ., αφορά την απόκτηση κτιρίου στο Κολωνάκι, μια περιοχή που κατά τη διοίκηση της εταιρείας συγκεντρώνει σημαντική ζήτηση. Ειδικότερα, αποκτήθηκε ακίνητο επιφάνειας 838 τ.μ. στη συμβολή των οδών Χάρητος και Σπευσίππου, το οποίο φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της J&P Morgan και το δικηγορικό γραφείo Ιω. Μαρακάκης & Συνεργάτες. Το τίμημα για το ακίνητο ανήλθε σε 2,45 εκατ. ευρώ (αντικειμενική αξία 3,16 εκατ.), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πωλητής ήταν ιδιώτης μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων.

Ωστόσο, η πιο σημαντική φετινή επενδυτική κίνηση της εισηγμένης αφορά την απόκτηση έτερου κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Νικ. Ζεκάκου 18 και Κων. Καραμανλή, για το οποίο έχει υπογραφεί προσύμφωνο αξίας 7,5 εκατ. Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 3.590 τ.μ., το οποίο ολοκληρώθηκε το 2010 και προσφέρει σημαντικά οικολογικά χαρακτηριστικά, διαθέτοντας πληθώρα συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίνα, το ακίνητο στο Μαρούσι είναι πλήρως μισθωμένο στον όμιλο FrieslandCampina, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα προχώρησε στην ανανέωση του υφιστάμενου μισθωτηρίου συμβολαίου για περίοδο 10 ετών, με υψηλότερη τιμή ενοικίασης. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο. Σημειωτέον ότι πωλητές είναι ένας όμιλος κατασκευαστών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι οικογένειες Γιόκαρη και Λεβαντή.

Σε ό,τι αφορά τα διαμερίσματα, όπως σημειώνει ο κ. Αποστολίνας, το αγοραστικό και μισθωτικό ενδιαφέρον είναι σημαντικό. Ηδη, μάλιστα, για ένα από τα ακίνητα που απέκτησε πρόσφατη η εταιρεία έχει δεχθεί προσφορές σε τιμές αρκετά υψηλότερες από την τιμή κτήσης. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η εταιρεία απέκτησε, αντί ποσού 640.000 ευρώ, δύο διαμερίσματα επιφάνειας 192 και 199 τ.μ. (οριζόντιες ιδιοκτησίες ισογείου και πρώτου ορόφου) στην Πλάκα, στη συμβολή των οδών Δαιδάλου 20 και Μονής Αστερίου, τα οποία αναμένεται να μισθωθούν το προσεχές διάστημα. Παράλληλα, έχει αποκτηθεί και διαμέρισμα 185,5 τ.μ. στο Καστρί (Παπαφλέσσα 47), αντί ποσού 240.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή