Αναζητούνται επειγόντως υπάλληλοι καθαριότητας

Αναζητούνται επειγόντως υπάλληλοι καθαριότητας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ευτυχώς που οι πολίτες είχαν φύγει για Πάσχα», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλειος Βαλασόπουλος «και έτσι ήταν μικρότερος ο όγκος των απορριμμάτων». Σε πολλά σημεία του Δήμου Ηλιούπολης όπως επίσης και σε αρκετούς ακόμα δήμους σε όλη τη χώρα, έχουν συσσωρευθεί απορρίμματα, άμεση αντανάκλαση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Πειραιά εξέδωσαν ανακοίνωση εξηγώντας ότι οι ίδιοι δεν ευθύνονται για τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης αλλά η κυβέρνηση.

Στον Δήμο της Αθήνας οι επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ (συνολικά 230 άτομα) θα αναλάβουν εργασία μετά τις 20 Απριλίου, ωστόσο, στο μεταξύ ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπρούλιας εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα, ήδη, εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις από εργαζομένους που απασχολούνταν ως συμβασιούχοι στην καθαριότητα δήμων, έληξαν οι συμβάσεις τους, ωστόσο μέσω του διαγωνισμού δεν κατάφεραν να επαναπροσληφθούν. Από τους 36 συμβασιούχους υπαλλήλους στην καθαριότητα που απασχολούσε ο Δήμος Ηλιούπολης και των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στο τέλος Μαρτίου, μόνο οι δέκα πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ωστόσο, περίπου 20 άτομα κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, οπότε και θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες στην εργασία τους με ασφαλιστικά μέτρα. «Ετσι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την αποκομιδή τις επόμενες ημέρες, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσιμα μόνο τα μισά από τα αναγκαία συνεργεία καθαρισμού», τονίζει ο κ. Βαλασόπουλος.

Στον Δήμο Πειραιά τα απορρίμματα εδώ και κάποιες ημέρες στοιβάζονται στους δρόμους γιατί προς το παρόν δεν υπάρχει προσωπικό. «Η πρεμούρα της κυβέρνησης να φανεί αξιόπιστη για τις ημερομηνίες δημοσίευσης των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού της προκήρυξης 3Κ/2018 είχε ως αποτέλεσμα 10.000 και πλέον εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων να απολυθούν τις παραμονές του Πάσχα και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2018. Στον Δήμο Πειραιά απολύθηκαν 224 εργαζόμενοι, η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας», τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους. «Η προχειρότητα του διαγωνισμού και ο τρόπος μοριοδότησης μόνο μέσα από την ηλεκτρονική αίτηση, οδηγούν σε λάθη και μεγάλες καθυστερήσεις για την πρόσληψη προσωπικού μέσω των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων», συμπληρώνουν.

Σε πολλούς δήμους έχει ανακύψει πρόβλημα με τις προσλήψεις των οδηγών και χειριστών μηχανημάτων εφόσον για να πιάσουν δουλειά πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιημένα διπλώματα, τα οποία όμως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διαθέτουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή