Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου

Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε, πριν προσγειωθεί, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον 34χρονο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πατέρα και σύζυγο, γεννημένο στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. 

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε με tweet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mirage 2000-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτηση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του. Η ελληνική πλευρά αποκλείει εχθρική ενέργεια. 

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα Τούρκους αξιωματούχους αναφέρουν ότι πράγματι είχε γίνει αναχαίτιση, αλλά όταν έπεσε το ελληνικό μαχητικό, δεν υπήρχε κάποιο τουρκικό αεροσκάφος κοντά. 

Τι αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΓΕΑ αναφέρει:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή