Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Δ. Μαρινόπουλος

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Δ. Μαρινόπουλος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος (της γνωστής οικογένειας που κατείχε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»), καθώς αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία σε δικαστικό επιμελητή.

Η λεγόμενη ορκοδοσία ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε υπόθεση που αφορά διαμάχη για συναλλαγές ανάμεσα στην «Μαρινόπουλος» και την «Καρυπίδης».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων που μίλησαν στην «Κ» ο κ. Μαρινόπουλος αναμένεται να αφεθεί σύντομα ελεύθερος, καθώς θα επικαλεσθεί το γεγονός ότι η επίμαχη απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μαρινόπουλος» και οι «Αφοί Καρυπίδη» το 2014 είχαν συνεργαστεί, καθώς η δεύτερη εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και στη συνέχεια με την πρώτη υπέγραψαν συμφωνία δικαιόχρησης (franchising).

Η συμφωνία προέβλεπε τη μετονομασία των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» σε «Carrefour Μαρινόπουλος» και «Carrefour Express».

Τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοινώθηκε από κοινού η λύση της σύμβασης δικαιόχρησης για τα 141 καταστήματα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος».

Λίγο μετά άρχισαν οι έντονες διαμάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές με κάθε μία να διεκδικεί χρήματα από την άλλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή