Δεκατρία νέα καταστήματα σχεδιάζει η Leroy Merlin στην 5ετία

Δεκατρία νέα καταστήματα σχεδιάζει η Leroy Merlin στην 5ετία

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θεραπεία» από τις επιπτώσεις της κρίσης αναζητεί 20 μέτρα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών η Leroy Merlin. Η γνωστή εταιρεία οικιακού εξοπλισμού και DIY (do it yourself) εγκαινιάζει αύριο το πρώτο της κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, κίνηση η οποία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στον κεντρικό στόχο για το 2018, ήτοι τον ισοσκελισμένο ισολογισμό μετά από πολλές ζημιογόνες χρήσεις, και την επίτευξη κερδών το 2019.

Το νέο κατάστημα, που εκτείνεται σε τρία επίπεδα συνολικής επιφάνειας 5.300 τ.μ., φιλοδοξεί να προσελκύσει τους καταναλωτές που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της πρωτεύουσας και όσους βεβαίως δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα σε βενζίνη και διόδια για να επισκεφθούν τα άλλα σημεία πώλησης της αλυσίδας. Η εταιρεία αναμένει στο συγκεκριμένο κατάστημα 600.000 επισκέπτες ετησίως με τη μέση επισκεψιμότητα στα μεγαλύτερα, εκτός κέντρου πόλης, καταστήματα να είναι σήμερα 800.000 άτομα ετησίως. Στο εν λόγω κατάστημα υπάρχει πρόσβαση με το μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ διαθέτει 300 θέσεις στάθμευσης. Μάλιστα, επειδή βρίσκεται εντός του Δήμου Αθηναίων, θα λειτουργεί κάθε Κυριακή την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου. Πρόκειται για επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ και απασχολούνται 125 άτομα.

Με το κατάστημα που εγκαινιάζεται αύριο, το δίκτυο της Leroy Merlin σε Ελλάδα και Κύπρο φτάνει τα 7 σημεία πώλησης με την εταιρεία να σχεδιάζει για τα επόμενα 3-5 χρόνια την ανάπτυξη ακόμη 13 καταστημάτων και μάλιστα διαφόρων τύπων: τα τυπικά καταστήματα έως 9.000 τ.μ., τα καταστήματα πόλης έως 4.000 τ.μ. και τα καταστήματα εξπρές έως 1.000 τ.μ. Για το 2019 η εταιρεία πρόκειται να λειτουργήσει από ένα τυπικό κατάστημα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με το κέντρο ενδιαφέροντος στην Αττική να είναι τα νότια και δυτικά προάστια και στη Θεσσαλονίκη, η δυτική πλευρά της πόλης. Τα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος, περιλαμβάνονται επίσης στον σχεδιασμό της Leroy Merlin, ενώ στην Κύπρο η εταιρεία προτίθεται, μετά τη Λευκωσία, όπου διαθέτει ήδη κατάστημα, να ιδρύσει καταστήματα στη Λεμεσό και στην Πάφο. Ερωτηθείς σχετικά χθες ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ολιβιέ Αρντουάν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια από τα καταστήματα, ειδικά στην περιφέρεια, να αναπτυχθούν μέσω της μεθόδου της δικαιόχρησης (franchising).

Το 2019 η Leroy Merlin αναμένεται να λειτουργήσει και ηλεκτρονικό κατάστημα και σε συνεργασία με εταιρείες όπως η DHL (ταχυμεταφορές) και η douleutaras.gr θα παρέχει υπηρεσίες παράδοσης των προϊόντων και τεχνικής υποστήριξης αντιστοίχως στους πελάτες της. Επίσης, η εταιρεία θα δημιουργήσει τα λεγόμενα pick up points (σημεία παραλαβής των παραγγελιών). Ιδιαίτερη θέση στη Leroy Merlin θα έχει και η ραγδαία ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb), καθώς δημιουργείται ειδική ομάδα για την παροχή συμβουλών σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό των εν λόγω διαμερισμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή