ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Κοντονή στον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης για το «καταφύγιο τρομοκρατών»

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επιστολή - απάντηση στον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «καταφύφιο τρομοκρατών», έστειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο: «Μέσω της διπλωματικής οδού κοινοποιήθηκε σήμερα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στον ομόλογό του Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, σε όσα ανέφερε στην από 19/4/2018 επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό».

Ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Απντουλχαμίτ Γκιουλ, σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ΜΜΕ ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει γίνει ένα ασφαλές λιμάνι των εγκληματιών της Τουρκίας». 

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του ο Γκιουλ προς τον Κοντονή, ανέφερε ότι «η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες» ενώ ζητούσε και την έκδοση των «8» το συντομότερο δυνατό.

«Από το 2016, οπότε και έγινε η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έχει αποτελέσει ασφαλές καταφύγιο για εγκληματίες από τη χώρα μας και έχει αρνηθεί επανειλημμένως να εκδώσει τους στρατιωτικούς στην Τουρκία. Η απόφαση του δικαστηρίου για την "απελευθέρωση" του ενός έχει αναστατώσει την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας αλλά στη συνέχεια έδωσε καταφύγιο και προστάτευσε τους τρομοκράτες που ευθύνονται για αυτό, κάτι που έχει επισκιάσει την ελληνοτουρκική αλληλεγγύη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο Γκιουλ. 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ