Αλλαγές και… μετακόμιση στη θάλασσα για το πόλο

Αλλαγές και… μετακόμιση στη θάλασσα για το πόλο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παράθυρο» στην εποχή της τεχνολογίας και του θεάματος ανοίγει το πόλο. Στο παγκόσμιο συνέδριο της Βουδαπέστης εισηγήθηκαν πολλές αλλαγές προκειμένου να γίνει, όπως επιτάσσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, πιο δημοφιλές και ελκυστικό για το κοινό. Η πιο σημαντική απόφαση που ελήφθη για το άθλημα της πισίνας είναι να… μετακομίσει και στη θάλασσα. Από το 2019, στα παγκόσμια πρωταθλήματα υγρού στίβου θα συμπεριληφθεί και το πόλο θαλάσσης.

«Θα γίνουμε το μοναδικό ομαδικό άθλημα που παίζεται και στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα άθλημα που ταιριάζει στη χώρα μας, η οποία βρέχεται από θάλασσα και έχει πανέμορφες παραλίες. Είμαι σίγουρη ότι οι ομάδες μας μπορούν να διαπρέψουν και σε αυτό», δήλωσε στην «Κ» η ολυμπιονίκης της Αθήνας, Βούλα Κοζομπόλη, η οποία συμμετείχε στο συνέδριο ως μέλος της τεχνικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας και ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό της συζήτησης κορυφαίων αθλητών από όλες τις ηπείρους.

Σε ό,τι αφορά το πόλο της πισίνας θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές πέρα από τη μείωση των αθλητών που αποτελούν τις ολυμπιακές ομάδες, από 13 σε 11. Στόχος είναι να γίνει πιο ελκυστικό. Ανάμεσα στις προτάσεις υπάρχουν, π.χ., ο τερματοφύλακας να περνάει τη σέντρα, τα πέναλτι να εκτελούνται από τα έξι μέτρα κ.ά. Στο άθλημα θα μπει και η τεχνολογία, με τους διαιτητές να διαθέτουν ενδοσυνεννόηση, ενώ μέσα από τη χρήση βίντεο θα μπορούν να τιμωρηθούν πολίστες για σκληρό παιχνίδι. Στο συνέδριο, τρεις παρουσιάσεις έκανε και ο διακεκριμένος προπονητής Γιάννης Γιαννουρής, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή