ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το φυτώριο των νέων Ελλήνων –και όχι μόνον– εικαστικών, προβαίνει στην ανακαίνιση της πρυτανείας, στις εγκαταστάσεις της Πατησίων, εντός του ΕΜΠ.

Οπως μας πληροφορούν στελέχη της ΑΣΚΤ, θα βαφεί η εσωτερική όψη και το εσωτερικό της πρυτανείας, ενώ θα τοποθετηθούν και καινούργια κουφώματα. Ταυτόχρονα, ειδικοί συντηρητές, ιδιωτικού συνεργείου, θα αποκαταστήσουν τις όψεις επί της Πατησίων και της Τοσίτσα, απομακρύνοντας τα γκράφιτι από τα μάρμαρα και τους τοίχους αλλά και θα αποκαταστήσουν και τα αετώματα του ιστορικού κτιρίου, που έχουν μαυρίσει από το καυσαέριο της πολυσύχναστης Πατησίων.

Παράλληλα, κατά τη διαδικασία, που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα, οι δύο όψεις θα καλυφθούν με αντιγκράφιτι, υδροφοβικό υλικό, όπως είχε συμβεί με τα υπόλοιπα φασάντ του ΕΜΠ, μετά το χαοτικό μαύρο γκράφιτι που είχε καλύψει την πλευρά της Στουρνάρη.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και στις αποκαταστάσεις καταστημάτων και άλλων κτιρίων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πρότζεκτ πεζοδρόμησης στις μικρές οδούς πέριξ της Αιόλου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ