ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χάλκινο μετάλλιο η Κορακάκη

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σκοποβολή

Σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες σκοποβολής του κόσμου βρίσκεται η Άννα Κορακάκη. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης παίρνει μέρος σε διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου, στην Ατλάντα, και, αφού προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό του σπορ πιστολιού 25 μ. με εντυπωσιακή επίδοση (590/600), ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Όπως και στις βολές ακριβείας, έτσι και στις ταχείας, η κορυφαία, βάσει των διακρίσεών, Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής ήταν εκπληκτική. Με 294/300, σε συνδυασμό με το 296/300, πέτυχε την υψηλότερη επίδοση στου προκριματικούς, με αντιπάλους αθλήτριες κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερες και με περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες. Στον τελικό ήρθε τρίτη, ενώ στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν, στην πρώτη η Μαρία Γκρόζντεβα (Βουλγαρία), κάτοχος πέντε ολυμπιακών μεταλλίων (χρυσά στο σπορ 25μ.: 2000, 2004, χάλκινα στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.: 1992, 1996, 2004), και στη δεύτερη η πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας ενός τελικού της σκοποβολής είναι ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., η Μενγκσούε Ζανγκ (Κίνα) πλασαρίστηκε στην 7η θέση, ενώ εκτός οκτάδας έμειναν αθλήτριες με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες.

«Η Άννα μπαίνει συνέχεια σε τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων και αυτό είναι που μετράει στο δικό μας άθλημα. Στον τελικό όλες οι αθλήτριες είναι ισάξιες μεταξύ τους. Συνεχίζουμε με το αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και το μικτό», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της αθλήτριας Τάσος Κορακάκης.

Σήμερα είναι η επίσημη προπόνηση στο αεροβόλο πιστόλι. Αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το αγώνισμα του μικτού, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., όπου η Άννα Κορακάκη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, σε διεθνή αγώνα, με παρτενέρ τον αδελφό της, Διονύση, ο οποίος είναι ο μοναδικός έφηβος που παίρνει μέρος στη διοργάνωση της Ατλάντας.    

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ