Αμεση Ανάλυση: Η κατάντια μιας πατρίδας

Αμεση Ανάλυση: Η κατάντια μιας πατρίδας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα δεν έχουν σχέση με το ποντιακό κίνημα τα φασιστοειδή που γρονθοκόπησαν και κλωτσούσαν πεσμένο τον κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ούτε με την Θεσσαλονίκη, ούτε φυσικά με την Βόρειο Ελλάδα. Θα πρέπει να ήταν εξωγήινοι που προσγειώθηκαν προχθές βράδυ στον Χορτιάτη. Ποιον προσπαθούμε να ξεγελάσουμε και μέχρι πότε θα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, ενώ το φίδι κυκλοφορεί και δαγκώνει;

Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο νεαρός που κλοτσούσε τον πεσμένο ηλικιωμένο στο δρόμο. Δεν λέμε ότι ήταν Πόντιος ή Σαλονικιός. Μπορεί και να μην ήταν. Έτσι κι αλλιώς οι φασίστες δεν έχουν πατρίδα, γι' αυτό και οι Χρυσαυγίτες χαιρετούν ναζιστικά, φωτογραφίζονται με τον αγκυλωτό σταυρό, και ορκίζονται στην ιδεολογία που ματοκύλισε τον τόπο μας.

Αλλά πρέπει να ρωτήσουμε: σε κανέναν από τους συγκεντρωμένους δεν έκανε εντύπωση ένας μαυροφορεμένος με σακίδιο στην πλάτη και σκούφο (μέσα στο κατακαλόκαιρο), σκούφος που κατέβηκε και έγινε κουκούλα; Δεν ντράπηκαν οι υπόλοιποι συγκεντρωθέντες για τα συνθήματα περί χολέρας – Μπουτάρη; Πως ανέχονται να μιλά στο όνομα των Ποντίων εκείνος ο ανεκδιήγητος πρώην Νομάρχης που δήλωνε μπροστά στις κάμερες ότι «αυτός (Σ.Σ. ο κ. Μπουτάρης) έχει ξεπουλήσει την Μακεδονία,, αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό». Και ναι μεν είναι συμπαθέστατες οι ανακοινώσεις των συλλογικοτήτων των Ποντίων που καταδικάζουν τα επεισόδια. Για τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη που διαρκώς ρίχνει λάδι στην φωτιά, έχουν να πουν κάτι, κυρίως επειδή ο ίδιος μιλά στο όνομα τους και ίσως να κούρσεψε τον σκοπό τους;

Ας πάψουμε να υποκρινόμαστε. Ουδείς εκ των διοργανωτών είναι αθώος του αίματος. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι οι Βορειοελλαδίτες για την κατάντια της συμπρωτεύουσας μας. Για την ηγέτιδα τάξη της, που δεν ανατριχιάζει σε όσα φριχτά ακούγονται κατά καιρούς και κάποιοι μπορεί να χασκογελάνε. Εμείς οι Μακεδόνες αξίζουμε καλύτερα. Θέλουμε πίσω την Θεσσαλονίκη των ανοιχτών οριζόντων, οραματιζόμαστε την Νύφη του Θερμαϊκού πάλλευκη χωρίς τα μαύρα στίγματα των φασιστοειδών.

Και κάτι επιπλέον: είναι ευκαιρία να δικαιολογήσει τον μισθό του ο κ. Νίκος Τόσκας. Αρκετά πλήρωσε αυτή η κοινωνία την διάχυτη ανομία. Η ανοχή στις μικρές παραβάσεις., οδηγεί σε μεγαλύτερες και ακόμη μεγαλύτερες σαν αυτή που είδαμε στα φριχτά βίντεο. Ας κάνει επιτέλους το καθήκον του και όλοι οι υπόλοιποι ας είμαστε σε εγρήγορση. Το φίδι του φασισμού τρέφεται από την αδιαφορία μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή