Θράσος χωρίς όρια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο πιο προβλέψιμος μπορεί να γίνει ο πρωθυπουργός; Με την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τη φασιστική επίθεση εναντίον του κ. Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη δικαίωσε όλους εκείνους που φοβούνταν ότι η όξυνση του πολιτικού κλίματος θα είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας του απέναντι στην εκλογική συντριβή. Ετσι, δεν σεβάστηκε τη δικαιολογημένη φρίκη των πολιτών για το συμβάν. Προσπάθησε να βγάλει από την απεχθή μύγα πολιτικό ξίγκι. Δεν προέταξε καν την ανάγκη της δημοκρατικής πανστρατιάς ενάντια στο μαύρο φίδι που δάγκωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά για μικροπολιτικούς λόγους έστρεψε τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας. «Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία (…) και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες».

Ως εδώ καλά, που λέει ο λόγος, υπό την έννοια ότι αυτή η επίθεση δεν προξενεί καμία έκπληξη. Η διαστροφή της πραγματικότητας, το ψεύδος και η διαβολή είναι καταγεγραμμένα χαρακτηριστικά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν προκαλούν πλέον εντύπωση. Με την πρόοδο της προεκλογικής περιόδου περιμένουμε χειρότερα. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το μέγεθος του θράσους. Ο κ. Τσίπρας δόξασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κερατέα (υπήρχαν εμπρησμοί οχημάτων και μηχανημάτων, επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού και της οικογένειάς του την ώρα που αμέριμνοι κοιμούνταν στο σπίτι κ.ά.), λέγοντας ότι «εσείς δείξατε τον δρόμο της αξιοπρέπειας, της αυτοπεποίθησης και της ανατροπής» και ότι «η Κερατέα είναι η πόλη-σύμβολο για όλη την Ελλάδα και αποτελεί ένα πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο…» (30.5.2012).

Ας μη θυμηθούμε τις επιθέσεις που διοργάνωναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο του πρώτου μνημονίου, ούτε την προτροπή του πολιτικού του συνεταίρου κ. Πάνου Καμμένου προς τους πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χρήστο Πάχτα. Οι δέλτοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι γεμάτες τέτοια φρικιαστικά γεγονότα.

Υπάρχει όμως κι ένα σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού που πρέπει να σταθούμε: «Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Ελληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν τον δρόμο στη βία; Ξέρουμε όλοι, ποιοι» Αμ, δεν ξέρουμε; Ο ίδιος! Δεν έλεγε το 2012 «μάλλον κάποιοι Ελληνες δεν είναι και τόσο Ελληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή