Ερευνα: Δέκα Ελληνες καθηγητές μεταξύ των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή

Ερευνα: Δέκα Ελληνες καθηγητές μεταξύ των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις μεταξύ εκείνων οι οποίοι με το συγγραφικό και ερευνητικό τους έργο έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή στην επιστήμη διαχρονικά, σύμφωνα με τον τελικό πίνακα κατάταξης Highly Cited Researchers (h>100) για το 2018 της Webometrics. Οι καθηγητές είναι έξι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τρεις από το ΕΜΠ και ένας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, ο πίνακας κατάταξης Highly Cited Researchers (h>100) για το 2018 της Webometrics συντάσσεται με βάση τις πληροφορίες των δημόσιων προφίλ καθηγητών και ερευνητών πανεπιστημίων στο Google Scholar. Η συγκεκριμένη κατάταξη, περιλαμβάνει 2.610 Highly Cited Researchers, δηλαδή ερευνητές με h-index > 100, δηλαδή επιστήμονες οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρατεθεί ως έγκυρη αναφορά από το λιγότερο 100 ερευνητές στις δικές τους εργασίες.

Η κατάταξη περιλαμβάνει τα h-index και citations μέχρι και τον Απρίλιο του 2018. Οι καθηγητές και ερευνητές του εν λόγω πίνακα, είτε είναι εν ζωή είτε όχι, κατατάσσονται με φθίνοντα βαθμό  με αναφορά του πανεπιστημίου στον οποίο ανήκουν. Πρώτος είναι ο Δρ. Sigmund Freud με h-index 280 και 491.861 ετεροαναφορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι έξι καθηγητές και ερευνητές του ιδρύματος με την σημαντική ερευνητική επίδραση παγκοσμίως είναι:

–  Ο Παρασκευάς Σφήκας από το Τμήμα Φυσικής  με h-index 181 και 149.93 ετεροαναφορές  και από την και την Ιατρική του Σχολή

– Ο Γεώργιος Χρούσος της Ιατρικής Αθηνών με h-index 179 και 132.181 ετεροαναφορές.

– Ο καθηγητής της Ιατρικής και πρύτανης του Ιδρύματος Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος με h-index 118 και 60.208 ετεροαναφορές.

– Ο καθηγητής της Ιατρικής Μαρίνος Δαλάκας με h-index 105 και 40.203 ετεροαναφορές.

– Ο καθηγητής της Ιατρικής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος με h-index 104 και 44.661 ετεροαναφορές.

– Ο καθηγητής της Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανάδης με h-index 103και 57.879 ετεροαναφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή