Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι η ψυχρολουσία της απώλειας του Σαλάχ για τη Λίβερπουλ, κάτι η κλάση του Μπέιλ, μα περισσότερο απ' όλα οι απίστευτες γκάφες του Γερμανού τερματοφύλακα της αγγλικής ομάδας, Λορίς Κάριους, έγειραν την πλάστιγγα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ προς τη μεριά της "βασίλισσας" η οποία κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και 13ο συνολικά στην ιστορία της μετά τη νίκη της με 3-1 στο Ολυμπίσκι του Κιέβου το οποίο είχε πολλά κενά καθίσματα, αλλά όσοι βρέθηκαν σε αυτό, παρακολούθησαν μία από τις πιο πλούσιες αναμετρήσεις της ιστορίας, με μια πολύ… ανάλαφρη τελετή "έναρξης" και πολύ σασπένς στο τερέν.

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-1

 

Η Λίβερπουλ μπήκε -όπως αναμενόταν- πολύ δυνατά στον τελικό με τους Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο του Κλοπ, κόντρα στους Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά και Ρονάλντο του Ζιντάν.

Μόλις στο 3' ο Βαϊνάλντουμ απέιλησε με σουτ έξω από την περιοχή του Νάβας, όμως η μπάλα σταμάτησε στα σώματα. Ενα λεπτό μετά ο Βαράν έδιωξε σε πλάγιο ύστερα από γύρισμα του Αλεξάντερ-Άρντολντ από τα δεξιά. Στο 6', η συνεργασία Μίλνερ-Σαλάχ, σταμάτησε στον Μόντριτς που πρόλαβε τον Αιγύπτιο διεθνή πριν σουτάρει.

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-2

Το… μανιασμένο ξεκίνημα της Λίβερπουλ δε σταμάτησε εκεί. Στο 7', η πάσα του Φιρμίνο στον Μανέ κόπηκε ξανά από τον… διαβασμένο Βαράν. Για 7 λεπτά η Ρεάλ ισορρόπησε και προσπάθησε να βρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπίσκι του Κιέβου, όμως στο 14' η Λίβερπουλ πάτησε ξανά περιοχή του Νάβας και συνεχόμενα σουτ των παικτών της σταμάτησαν στον Κοσταρικανό τερματοφύλακα.

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-3

Ενα λεπτό μετά ήρθε η πρώτη φάση της Ρεάλ με τον Ρονάλντο που σούταρε ψηλά. Η Λίβερπουλ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 23' απάντησε με διπλή ευκαιρία: Ο Φιρμίνο σούταρε πάνω στα σώματα από το σημείο του πέναλτι, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πήρε το ριμπάουντ και με σουτ ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Νάβας.

Μέσα σε 10 λεπτά οι δύο ομάδες δέχθηκαν από ένα μεγάλο πλήγμα. Στο 25' ο Σαλάχ έπεσε άσχημα στο χορτάρι και αποχώρησε στο 30' με πρόβλημα στον ώμο. Στο 35' ο Καρβαχάλ αποχώρησε για τη Ρεάλ με θλάση. Κάπου εκεί οι "κόκκινοι" "πάγωσαν" και έδωσαν χώρο στη Ρεάλ η οποία στο 43' σκόραρε με τον Μπενζεμα όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ στην κεφαλιά που προηγήθηκε από τον Ρονάλντο.

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-4

Η Ρεάλ μπήκε διαφορετική στο β' ημίχρονο. Γνωρίζοντας ότι η Λίβερπουλ θα έχει πρόβλημα μετά την αποχώρηση του Σαλάχ, βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 48', όμως ο Ισκο σημάδεψε το δοκάρι του Κάριους.

Στο 51' η Ρεάλ βρήκε το γκολ ύστερα από μια απίστευτη γκάφα του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα μπροστά από τον Μπενζεμά και προσπαθώντας να δώσει τη μπάλα άμεσα με τα χέρια σε συμπαίκτη του, ο Γάλλος επιθετικός άπλωσε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ενα γκολ που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια.

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-5

Η Λίβερπουλ παρά το σοκ, απείλησε το 55' όμως ο Φιρμίνο δε βρήκε τη μπάλα, ύστερα από σέντρα, για να τη σπρώξει στα δίχτυα του Νάβας. Αυτό έγινε αμέσως μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μανέ να προλαβαίνει την άμυνα της Ρεάλ, μετά την κεφαλιά του Λόβρεν και να ισοφαρίζει μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.

Στο 61' η Ρεάλ απάντησε ξανά με τον Ισκο, όμως το γυριστό σουτ του, σταμάτησε με μεγάλη επέμβαση ο Κάριους.Στο 64' η κλάση του Μπέιλ προσέφερε ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών στη διοργάνωση. Μόλις τρίαλεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Ουαλός οριζοντιώθηκε ύστερα από σέντρα του Μαρσέλο και με "ψαλίδι" πανομοιότυπο με αυτό του Ρονάλντο κόντρα στη Μπάγερν, έδωσε πάλι το προβάδισμα στη "βασίλισσα".

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-6

Παρά το νέο μούδιασμα, η Λίβερπουλ στάθηκε όρθια και στο 70' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μανέ που σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας. Στο 73' ο Φιρμίνο έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει και ένα λεπτό μετά ο Ρόμπερτσον σταμάτησε με τάκλιν τον Ρονάλντο πριν σκοράρει μόνος απέναντι στον Κάριους, ο οποίος στο 82' σταμάτησε σουτ στην κίνηση του Μπενζεμά.

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-7

Δυστυχώς για τη Λίβερπουλ, ο Κάριους υπέπεσε σε νέο σοβαρό λάθος. Στο 83' ο Μπέιλ σούταρε έξω από την περιοχή και ο Γερμανός τερματοφύλακας, παρότι είχε ορατότητα και η μπάλα πήγαινε χωρίς φάλτσα επάνω του, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, καταδικάζοντας την ομάδα του και δίνοντας την ευκαιρία στον Ουαλό σταρ να πάρει μία… τσουχτερή εκδίκηση από τον Ζιντάν ο οποίος τον έχει καθιερώσει… στον πάγκο, γράφοντας το 3-1.

H είσοδος ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο πριν από το φινάλε, ο οποίος σταμάτησε φάση του εκνευρισμένου Ρονάλντο, ολοκλήρωσε το παζλ των… παραδόξων του τελικού του Κιέβου.

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-8

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ (37' Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρος, Ίσκο (61' Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (89' Ασένσιο)

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Χέντερσον, Μίλνερ (82' Τζαν), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (31' Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο

Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-9
Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-10
Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-11
Και αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης-12

Δείτε τα Highlights:

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή