Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργία πείνας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Κουφοντίνας, με αιτήματα τη χορήγηση της κανονικής τακτικής άδειας, που έχει αιτηθεί, και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

Ο «Λουκάς» της 17Ν, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης, επρόκειτο να λάβει άδεια στις αρχές Απριλίου, ωστόσο αυτό δεν συνέβη, καθώς ο εισαγγελέας και ο αναπληρωτής του, που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Εφετών, ζήτησαν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία για «λόγους ευπρέπειας». Το αίτημά τους έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα το συμβούλιο των φυλακών να είναι υπό συγκρότηση.

Οι λόγοι που οι δύο εισαγγελείς κ. Σαββαΐδης και Σπηλιώτης ζήτησαν να εξαιρεθούν είναι πειθαρχικοί. Συγκεκριμένα, εις βάρος του κ. Σαββαΐδη, ο οποίος ήταν θετικός στη χορήγηση της πρώτης άδειας στον Κουφοντίνα τον περασμένο Νοέμβριο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, ενώ υπό πειθαρχικό έλεγχο τελεί και ο δεύτερος εισαγγελέας, που έδωσε άδεια στον πολυϊσοβίτη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, η οποία επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 14 Μαΐου στο ΦΕΚ, διορίζεται νέος εισαγγελέας φυλακών ο κ. Ιωάννης Χατζόγλου. Εκτιμάται ότι ο νέος εισαγγελέας θα αναλάβει καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα. Η πλευρά Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι η κρίση του εισαγγελικού λειτουργού δεν θα είναι αμερόληπτη, κάνοντας λόγο για «κλίμα εκφοβισμού» και εκτιμά ότι ο νέος εισαγγελέας δεν θα έχει την ίδια άποψη για τη διαγωγή και το «ποιόν» του «Λουκά» εντός των φυλακών.

Στο κείμενο που ανήρτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει λόγο για «παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», με σκοπό «να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς».

Από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, πάντως, επισημαίνεται ότι «η άδεια εκκρεμεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή