Η αναγέννηση του σινέ «Αριάν» στη Γλυφάδα

Η αναγέννηση του σινέ «Αριάν» στη Γλυφάδα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή του θερινού κινηματογράφου «Αριάν» στην καθημερινότητα της Γλυφάδας είναι μια ανέλπιστα θετική εξέλιξη. Σηματοδοτεί το ανανεωμένο ενδιαφέρον αιθουσαρχών και επενδυτών στην κινηματογραφική αγορά του καλοκαιριού, που σημειώνει ανάκαμψη, και ορίζει ένα νέο τοπίο για τα νότια προάστια. Το νέο «Αριάν» άρχισε τον κύκλο ζωής του το Σάββατο 9 Ιουνίου και προσφέρει καινοτομίες στην εμπειρία παρακολούθησης μιας ταινίας.

Οι 300 αριθμημένες θέσεις μπορούν να προαγοραστούν και ο μεγάλος χώρος έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα. «Αποφασίσαμε να κάνουμε μια παρέμβαση στον χώρο και να υψώσουμε χαμηλές κερκίδες που εξασφαλίζουν καλή θέα προς την οθόνη από οποιαδήποτε θέση», λέει ο Δημήτρης Γάκας, που μαζί με τον Κώστα Γιαννόπουλο αποφάσισαν να επεκταθούν στην αγορά της Γλυφάδας, μετά την εμπειρία που έχουν από τη λειτουργία του ιστορικού «Αθήναιον» στη Βασιλίσσης Σοφίας. Υπάρχει μια αίσθηση παραλίας με τα καλοκαιρινά υφάσματα στα μαξιλάρια, στις πολυθρόνες που είναι οι premium θέσεις, λίγο πιο ακριβές από τις στάνταρ με τις καρέκλες του σκηνοθέτη στην πλατεία. Το νέο «Αριάν» (www.ariancinema.gr) έρχεται να αποκαταστήσει εν μέρει τη σχεδόν έρημη κινηματογραφικά τα τελευταία χρόνια θερινή περίοδο στη Γλυφάδα και Βούλα.

Η αναγέννηση του σινέ «Αριάν» στη Γλυφάδα-1

Ο κινηματογράφος «Αριάν» στη Γλυφάδα προσφέρει διαβάθμιση θέσεων και προκράτηση από το Διαδίκτυο.

Το «Γλυφάδα» ήταν το μόνο θερινό ώς τώρα, αλλά λειτουργεί σε ταράτσα, και οι αίθουσες του «Αθήναιον Cinepolis» είναι κλιματιζόμενες. Οπότε το «Αριάν» είναι το μόνο που επαναφέρει την αίσθηση του κήπου και μάλιστα στον ίδιο χώρο που είναι βιωμένος από παλαιότερες γενιές και κομμάτι της ιστορίας της Γλυφάδας. Το παλιό «Αριάν» είχε αρχίσει να λειτουργεί το 1959. Σε δεύτερη περίοδο λειτούργησε μόνο ως θερινός σε κτίριο πάντα της κεντρικής οδού Αγγέλου Μεταξά και εκεί λειτούργησε ώς το 1986. Εκεί, συνεχίζει και τώρα… Στο παλιό «Αριάν», οι παλιοί Γλυφαδιώτες θυμούνται και τον θρυλικό Τάσο με τις τυρόπιτες.

Η Γλυφάδα και η Βούλα φημίζονταν για τα ωραία θερινά σινεμά. Στη Γλυφάδα έγραψαν ιστορία το «Μαϊάμι» (στην πλατεία), το «Κογκό» (στη σημερινή Γρ. Λαμπράκη και Μεταξά), το «Ρίο», το «Αννα Ντορ» (υπάρχει ακόμη αλλά κλειστός προς το παρόν) και το «Αριάν», ενώ στη Βούλα ονομαστό ήταν το λουλουδιασμένο δίδυμο «Πλανήτης» και «Βιολέττα». Ο νέος κύκλος ζωής του «Αριάν» έρχεται να ξαναπιάσει το νήμα και να το δέσει στον 21ο αιώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή