ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μπαρμπαρούσης: «Ατυχής επιλογή» και σε «στιγμή έξαρσης» οι εκφράσεις μου

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προθεσμία για να απολογηθεί  την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κων. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας για όσα προκλητικά ανέφερε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μπαρμπαρούσης που έχει διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή, αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία και να κινηθεί στη λογική δήλωση του ότι με την οποία επιχείρησε να υποβαθμίσει τα πρωτοφανή που ανέφερε περί πραξικοπήματος και συλλήψεως πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μάλιστα, ο Κ. Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε «ατυχή επιλογή» τις εκφράσεις του και υποστηρίζει ότι ελέχθησαν «σε στιγμή έξαρσης».

«Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη», τόνισε ο συνήγορός του, «για να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των  ευθυνών τους».


Διαβάστε επίσης:

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ