Αρτεμίου και Σώρρα, γωνία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​«Ενας αόρατος εχθρός κυνηγάει να πάρει ό,τι ελληνικό υπάρχει. Είναι θέμα ελληνισμού», έλεγε προ ετών σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι ο Αρτέμης Σώρρας. Φορώντας κοστούμι και γραβάτα, και με ύφος επιτυχημένου επιχειρηματία και επενδυτή που γνωρίζει το διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, πετούσε διάφορες παλαβομάρες για υδατάνθρακες (sic) που θέλουν να μας τους κλέψουν σκοτεινά κέντρα, ανέλυε την παγκοσμιοποίηση, κατακεραύνωνε τα ισχυρά συμφέροντα και τα λόμπι που έχουν βάλει στο μάτι τους περήφανους, αδούλωτους, μοναδικούς Ελληνες.

Ολα αυτά έγιναν προτού αφήσει μούσια και μακριά μαλλιά και φορέσει ράσα παριστάνοντας τον παπά, για να μη συλληφθεί. Επί δεκαεπτά μήνες ο «πολέμαρχος» Σώρρας, ο εθνικός ήρωας όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί της «Ελλήνων Συνέλευσις», κρυβόταν με την ουρά στα σκέλια σε καταπακτές, κρύπτες και πατάρια για να μην πάει στον Κορυδαλλό. Και όλο αυτό το διάστημα μαθαίναμε διάφορα για το ανυπολόγιστο πατριωτικό του έργο, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα και τους συμπολίτες του. Στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων προβλήθηκαν δεκάδες ρεπορτάζ για την εγκληματική δράση του Σώρρα και συνεργατών του.

Εξαπατημένοι πρώην οπαδοί του έκαναν τρομερές αποκαλύψεις, ενώ από την Εισαγγελία Αθηνών που ερεύνησε συστηματικά τη δράση του ενημερωθήκαμε πως ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορείται για αδικήματα που καλύπτουν τον μισό Ποινικό Κώδικα.

Ενταξη, σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση και διέγερση πολιτών σε διάπραξη κακουργημάτων και πολλά άλλα. Η πιο χρήσιμη πληροφορία, όμως, ήταν ότι δεν έχει ούτε ένα ευρώ! Τα τελευταία χρόνια υπέβαλλε μηδενική φορολογική δήλωση και τα 600 δισ. που δήλωνε ότι διαθέτει ήταν φούμαρα. Προφανώς. Διότι διαφορετικά ο Σώρρας δεν θα ήταν τώρα σε κελί φυλακής, αλλά σε κάποιο τροπικό νησί της Καραϊβικής να πίνει μοχίτο.

Κι όμως, έπειτα απ’ όλη αυτή τη γνώση, απ’ όλες αυτές τις αποκαλύψεις, χθες το πρωί, εκατοντάδες οπαδοί του ήρθαν με πούλμαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας και στήθηκαν με μεγάλα πλακάτ και ελληνικές σημαίες έξω από την Ευελπίδων για να βροντοφωνάξουν «γεια σου αρχηγέ!» και «κοίτα Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει». Παρακολουθούσα εμβρόντητη έναν κύριο γύρω στα 60 και νόμιζα ότι μιλούσε για τον Ελευθέριο Βενιζέλο ή τον Καποδίστρια. «Ο μεγάλος Ελληνας. Γύρω απ’ αυτόν έχουν συσπειρωθεί όλες οι ελληνικές ψυχές για να φέρουμε αυτό που τόσα χρόνια περιμένει η πατρίδα μας, την απελευθέρωσή μας. Μας έχει φέρει τα οικονομικά εργαλεία, μας έχει δώσει τα πάντα, έχει αγωνιστεί και του είμαστε υποχρεωμένοι όλοι οι Ελληνες». Το πλήθος από πίσω φώναζε ρυθμικά «ήρθε η ώρα του Αρτέμη Σώρρα». Σίγουρα ήρθε η ώρα του και θα κυλάει αργά μέσα στη φυλακή. Επίσης σίγουρο είναι, όμως, ότι σύντομα θα ξεπροβάλει ο επόμενος «Σώρρας». Κοινό υπάρχει, και έχει άγριες διαθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή