80 χρoνια πριν… 23-6-2018

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΔΡΥΣΗ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ;  […] κυκλοφορεί η φήμη καθ’ ην μεταξύ αντιπροσώπων της αγγλικής και της αιγυπτιακής κυβερνήσεως συνεζητήθη εκ νέου το ζήτημα του χαλιφάτου κατόπιν υποδείξεως του Μωχάμετ Αλή, θείου του βασιλέως Φαρούκ. Φαίνεται ότι η βρετανική κυβέρνησις κρίνει επί του παρόντος ως πρόωρον το ζήτημα τούτο και θα προσπαθήση μάλλον να επιδιώξη την εφαρμογήν κοινής πολιτικής εκ μέρους όλων των αραβικών κρατών […] χωρίς να δημιουργήση δυσαρεσκείας διά της ανακινήσεως του ζητήματος του Χαλιφάτου.

ΣΚΗΝΗ 25.000 ΘΕΑΤΩΝ: Αύριο εις τον εν Μιλάνω Πύργον των Σφόρτσα θα γίνουν τα εγκαίνια της μεγαλειτέρας σκηνής του κόσμου, η οποία προορίζεται διά την παράστασιν των λυρικών και δραματικών αριστουργημάτων της ιταλικής τέχνης. […] Πλέον των 25.000 θεαταί θα ημπορούν να παρακολουθούν τα παιζόμενα έργα.

ΥΔΡΕΥΣΗ ΧΑΝΙΩΝ:  […] Το ζήτημα της υδρεύσεως της πόλεως [των Χανίων] λύεται οριστικώς πλέον. […] Η πόλις μας τα τελευταία χρόνια κατήντησε να υδρεύεται δις και τρις της εβδομάδος κατά το καλοκαίρι [και] […] ν’ αναγκάζωνται οι κάτοικοί της να πίνουν πολλάκις φρεάτια νερά […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή