Συνεργασία της Eurobank με το Ryersοn University

Συνεργασία της Eurobank με το Ryersοn University

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο πενταετούς συνεργασίας, με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον πέντε χρόνια, υπέγραψαν η Eurobank και το Πανεπιστήμιο Ryerson University του Καναδά, στοχεύοντας στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και κυρίως στην περαιτέρω δικτύωση ελληνικών startups που αναδύονται από το πρόγραμμα νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Eurobank (egg). Στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας θα αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ της Eurobank και του DMZ, που συνιστά έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς επιταχυντές νεοφυών επιχειρήσεων διεθνώς και αποτελεί μονάδα του Ryerson University. Ειδικότερα μάλιστα, στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δύο ομάδες του egg Αlumni θα εγκαινιάσουν τη συμφωνία και θα ταξιδέψουν στο Τορόντο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring που προσφέρει το DMZ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή του, το 2010, το DMZ έχει στηρίξει περισσότερες από 336 εταιρείες startups, οι οποίες άντλησαν από την αγορά 474,5 εκατ. δολάρια σε αρχικά επενδυτικά κεφάλαια (seed funding), συμβάλλοντας στη δημιουργία περισσότερων από 3.000 θέσεων απασχόλησης. Για την έναρξη της συνεργασίας, την Αθήνα επισκέφθηκε η κοσμήτωρ της σχολής συνεχούς εκπαίδευσης του Ryerson University (The G. Raymond Chang School of Continuing Education του Ryerson University), δρ Μαρία Μπουντρογιάννη, η οποία με την παρουσία της σηματοδότησε την έναρξη της συνεργασίας. Κάνοντας ειδική μνεία στο ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, που άγγιξε το 48% τον Φεβρουάριο του 2017, η κ. Μπουντρογιάννη, σε ομιλία που παραχώρησε στο πλαίσιο του διαγωνισμού FinTech «Beyond Hackathon» της Eurobank, επισήμανε ότι «συνεργασίες όπως αυτή μεταξύ τoυ προγράμματος egg και του Ryerson University αποτελούν μία από εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την καινοτομία, συμβάλλοντας θετικά στην ελληνική οικονομία». Επιπλέον, η κ.

Μπουντρογιάννη στο πλαίσιο της συνεργασίας ανακοίνωσε τη δυνατότητα συμμετοχής στελεχών του ομίλου Eurobank αλλά και νέων επιχειρηματιών από το egg, σε προγράμματα e-learning που παρέχει τo Ryerson University, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρξει περισσότερη καινοτομία στα ελληνικά πανεπιστήμια. Σχολιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ Eurobank και Ryersοn University, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου δήλωσε ότι «συμφωνίες όπως η στρατηγική σύμπραξη με το διεθνούς κύρους Ryerson University θα πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες για εξωστρέφεια και ανάπτυξη που θα έχουν στη διάθεσή τους πολλά υποσχόμενοι νέοι Ελληνες επιχειρηματίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή