Εκτός ΝΔ τέθηκε ο Κων. Μίχαλος

Εκτός ΝΔ τέθηκε ο Κων. Μίχαλος

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ΝΔ τέθηκε με απόφαση των αρμοδίων οργάνων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ειδικότερα, της απόφασης προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη του πειθαρχικού συμβουλίου, η οποία μάλιστα διήρκεσε πάνω από δύο ώρες για να καταλήξει στην απόφαση της διαγραφής του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πειραιώς εκτιμούν πως ο κ. Μίχαλος με τις θέσεις που έχει διατυπώσει επανειλημμένως όλο το τελευταίο διάστημα έθεσε ο ίδιος εαυτόν εκτός κόμματος.

Λίγο αργότερα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωνε πως «στη ΝΔ δεν χωρούν ''Δούρειοι Ίπποι''».

Στη συνέχεια το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε για τη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι"».

Για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ

O Kωνσταντίνος Μίχαλος την επομένη της Συμφωνίας των Πρεσπών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία αλλά και για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

«Οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, η τεχνογνωσία που θα χρειαστεί (στο πλαίσιο αυτό), βεβαίως και υπάρχει στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί, όπως επίσης και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για επενδύσεις ένθεν κακείθεν».

Οσον αφορά την κριτική που έχει ασκηθεί στη συμφωνία, είχε τονίσει: «'Εχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ως απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος».

Για  πρόωρες εκλογές

Ο κ. Μίχαλος είχε ταχθεί και κατά των πρόωρων εκλογών, τις οποίες ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως αυτή η καραμέλα πρέπει να σταματήσει. «Η καραμέλα των πρόωρων εκλογών πρέπει να σταματήσει. Πρόωρες εκλογές, το μόνο που φέρνουν είναι αναστάτωση στην οικονομία και στην κοινωνία. Με βάση το Σύνταγμα προσδιορίζονται κάθε 4 χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε και να υλοποιείται», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Για την απόφαση του Eurogroup

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ είχε χαρακτηρίσει ιστορική την απόφαση του Eurogroup για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. «Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή