Glencore και Vitol οι δύο μονομάχοι για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Glencore και Vitol οι δύο μονομάχοι για το 50,1% των ΕΛΠΕ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποκλεισμό τριών από τα πέντε επενδυτικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β' φάση του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, μετά από την αξιολόγηση των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος από τους συμβούλους του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη φάση υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών του διαγωνισμού, οι εξής (αλφαβητικά):

1.Alrai Group Holdings Limited

2.Carbon Asset Μanagement DWC-LLC και Alshaheen Group S.A. (σε κοινοπραξία)

3.Gupta Family Group Alliance

Με δεδομένο πως οι άλλοι δύο υποψήφιοι επενδυτές που είχαν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον είναι η Glencore Energy UK LTD και η Vitol Holding B.V. γίνεται αντιληπτό πως αυτοί είναι και οι δύο εναπομείναντες διεκδικητές. Ο λόγος για τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ποιοι αποκλείστηκαν και όχι ποιοι προκρίθηκαν είναι κατά πληροφορίες τυπικός καθώς εκκρεμεί μια τυπική έγκριση.

Προς πώληση διατίθεται ποσοστό τουλάχιστον 50,1 % των μετοχών των ΕΛΠΕ, από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή