ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διαφορετική προσέγγιση για το αν υπήρξε και άλλο άτομο, πλην του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη στη σκηνή του φόνου, εκφράζει ο πραγματογνώμονας τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας σε σχέση με την πραγματογνωμοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελέας Μίνα Σωτηροπούλου ζήτησε να εξεταστούν οι δύο πραγματογνώμονες κατ΄ αντιπαράσταση για να μην υπάρξει κάποια σκιά στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δίκη πάντως συνεχίζεται στις 12 Ιουλίου και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, ενδεχομένως και μέσα στον μήνα.

Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Σε φορτισμένο κλίμα με τους συγγενείς της άτυχης Δώρας Ζέμπερη να ξεσπούν σε κραυγές, αποδοκιμασίες και απόπειρες λιντσαρίσματος ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από έναν χρόνο, όταν βρέθηκε μαχαιρωμένη μέσα στο νεκροταφείο.

Κατά τη μεταγωγή του 58χρονου που κατηγορείται για το φόνο, είχε ποινικό παρελθόν με ναρκωτικά, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ξέσπασε σε κατάρες και συγκρατήθηκε την τελευταία στιγμή από τους παρισταμένους αστυνομικούς, καθώς προσπάθησε να επιτεθεί στον δράστη της δολοφονίας της κόρης του.

Σε θρήνους και λυγμούς ξέσπασαν η μητέρα της και η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με ειδικό μηχάνημα ελέγχου όσων εισέρχονται για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Μεγάλη ένταση και εντός δικαστηρίου 

Λίγο αργότερα και μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του αδελφού του θύματος, επικράτησε πανικός στην αίθουσα, καθώς τόσο ο μάρτυρας, όσο και ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη κινήθηκαν εναντίον του δράστη της στυγερής δολοφονίας με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες και να τον προστατεύσουν, ενώ ο κατηγορούμενος προσπάθησε να χωθεί κάτω από το εδώλιο

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα... Ηταν φίλη, αδελφή, μάνα και πατέρας...», ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας και κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα επιχείρησε να πλησιάσει τον κατηγορούμενο. Οι αστυνομικοί δημιούργησαν «ασπίδα» για να τον προστατεύσουν, ενώ η αδελφή του θύματος ξέσπασε φωνάζοντας: «Τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις... Τι τον φυλάτε;».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από τη δικαστική αίθουσα τους συγγενείς, απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν πέσουν οι τόνοι.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος», ανέφερε, ενώ ολόκληρη η οικογένεια της άτυχης γυναίκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την δουλειά της ως εφοριακού.

Η μητέρα της 33χρονης, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ζήτησε να βρεθεί η αλήθεια. «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου, που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι... Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δισ. ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια, το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ», είπε και ξέσπασε: «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Η μητέρα και τα αδέλφια της 33χρονης εφοριακού αναφέρθηκαν στην αφοσίωση της στην οικογένεια τους. Ηταν εκείνη που τους στήριζε οικονομικά, τους καθοδηγούσε. «Το παιδί μου δεν χάρηκε τίποτα. Εγώ ακουμπούσα πάνω της. Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί, είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η μητέρα της άτυχης κοπέλας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας της την είχε χρεώσει με δάνεια χιλιάδων ευρώ, τα οποία η ίδια εξοφλούσε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ