Υψηλές αποδόσεις δίνει στην Intercontinental International η κατοικία

Υψηλές αποδόσεις δίνει στην Intercontinental International η κατοικία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα κερδοφόρο πώληση ακινήτου εντός διαστήματος λίγων μηνών από την αρχική απόκτησή του πραγματοποίησε η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ της οικογένειας Χαλικιά.

Οπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, προχώρησε στην πώληση δύο οριζόντιων ιδιοκτησιών (4ος και 5ος όροφος) συνολικής επιφάνειας 223,8 τ.μ. σε πολυκατοικία του κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα στην οδό Πινδάρου 4 στο Κολωνάκι. Η εταιρεία εξασφάλισε τίμημα ύψους 575.000 ευρώ όταν είχε αποκτήσει τα εν λόγω ακίνητα αντί 450.000 ευρώ, πριν από έξι μήνες, στο τέλος του 2017. Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Αποστολίνας, η εταιρεία εξασφάλισε απόδοση (IRR) της τάξεως του 50% από την παραπάνω συναλλαγή.

Η εταιρεία έγινε η πρώτη που τοποθετήθηκε στην αγορά κατοικίας, προς το τέλος του 2017, καθώς απέκτησε ένα διαμέρισμα 194 τ.μ. σε πολυτελή πολυκατοικία η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση της λεωφ. Βασ. Σοφίας 53 και Μαρασλή 1. Το κόστος του ακινήτου ανήλθε σε 370.000 ευρώ (αντικειμενική αξία 688.000 ευρώ). Στόχος ήταν η εκμίσθωση του ακινήτου είτε στο πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb είτε μακροχρόνια. Εντέλει το ακίνητο πουλήθηκε μόλις δύο μήνες μετά (στις 23 Φεβρουαρίου) αντί 500.000 ευρώ, δηλαδή με κέρδος 130.000 ευρώ, ή 35% επί της αρχικής επένδυσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική της εταιρείας είναι η περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο των κατοικιών, που να προσφέρουν δυνατότητες εκμίσθωσης σε ξένους (κυρίως στελέχη πολυεθνικών ομίλων), ενώ θα συνεχιστεί και η στροφή στην απόκτηση αυτόνομων κτιρίων γραφείων. Υπενθυμίζεται πως κατά το 2017 η εταιρεία απέκτησε συνολικά 10 ακίνητα αξίας άνω των 15 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη με το πέρας του φετινού πρώτου εξαμήνου έχει αποκτήσει άλλα οκτώ ακίνητα, επενδύοντας άνω των 14 εκατ. ευρώ. Πάντως, η τελευταία επένδυση αφορά την απόκτηση ενός καταστήματος στο κέντρο της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Δελφών – Ορχομενού – Αρκαδίου, το οποίο είναι εκμισθωμένο σε αλυσίδα υπεραγοράς τροφίμων. Το κόστος της αγοραπωλησίας ανήλθε σε 2,13 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «στην περιφέρεια αναδύονται επενδυτικές ευκαιρίες υψηλών μισθωτικών αποδόσεων». Η εν λόγω κίνηση καταδεικνύει και το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού στον κλάδο.

Παράλληλα, διατηρεί και ρευστότητα της τάξεως των 5,5 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις, αν και, όπως ανέφερε η διοίκηση, στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, αναμένεται να γίνουν κινήσεις για την άντληση πρόσθετης ρευστότητας μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή