Γροθιές, ύβρεις και… «είσαι τελειωμένος» στο Πολυτεχνείο

Γροθιές, ύβρεις και… «είσαι τελειωμένος» στο Πολυτεχνείο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γροθιές στο κεφάλι και στο μάτι, σκαιότατες ύβρεις και απειλές, όπως «είσαι τελειωμένος», είναι λίγα από όσα εκτυλίχθηκαν μέρα μεσημέρι στο ΕΜΠ, με θύματα καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, και επιτιθέμενους έναν φοιτητή και δύο άλλα άτομα, αγνώστων στοιχείων. Ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΜΕ) Παναγιώτης Ψαρράκος στην επιστολή παραίτησής του, την οποία παρουσιάζει η «Κ», περιγράφει αδρά τα γεγονότα, και καταδεικνύει τις χρόνιες ευθύνες της διοίκησης του ιδρύματος.

Η περιγραφή του κ. Ψαρράκου σοκάρει (σ.σ.: από το κείμενο έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα που ο κ. Ψαρράκος αναφέρει στην επιστολή): «Κατά την αποχώρηση από τη γραμματεία της σχολής, ο σπουδαστής (…) συνοδευόμενος από δύο νεαρά άτομα αγνώστων στοιχείων επιτέθηκε απρόκλητα και αιφνιδιαστικά, πρώτα, πισώπλατα στον καθηγητή (…) γρονθοκοπώντας τον στο πίσω δεξιό μέρος του κεφαλιού και στην πλάτη. Στη συνέχεια, οι τρεις άρχισαν να απειλούν και να υβρίζουν τις οικογένειες και τις μητέρες των συναδέλφων, ενώ δήλωσαν στον καθηγητή (…) ότι έχουν φωτογραφία (ή βίντεο) όπου φαίνεται ο ίδιος να κτυπάει τον φοιτητή (…), λέγοντάς του ότι κατόπιν αυτού “είναι τελειωμένος”».

Και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ συνεχίζει: «Ενώ οι δύο συνοδοί απειλούσαν, ο φοιτητής (…) επιτέθηκε με γροθιές κατά της γραμματέως της σχολής και τη γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι και στο δεξιό ζυγωματικό και κατά μέλους της γραμματείας (…) τον οποίο γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι. Στη συνέχεια, ο φοιτητής (…) σε κατάσταση αμόκ βρίζοντας τη μητέρα και την οικογένειά μου στάθηκε μπροστά μου σηκώνοντας τις γροθιές του σε πυγμαχική στάση και προσπάθησε τρεις με τέσσερις φορές να με γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο, έχοντας φανερά στόχο τα γυαλιά μυωπίας που φοράω».

Ο κ. Ψαρράκος απέφυγε τις γροθιές του φοιτητή, που τον κτύπησε τελικά στον ώμο και στο μπράτσο. Βέβαια, ο κοσμήτορας δεν διέτρεχε μόνο κίνδυνο από το αμόκ του φοιτητή. Είχε και δύο αγνώστους να καιροφυλακτούν, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει εάν οπλοφορούσαν. «Πραγματικά, δεν άγγιξα τον φοιτητή, ούτε κινήθηκα προς το μέρος του, έχοντας κυρίως τον νου μου στους δύο αγνώστους νεαρούς, τον έναν αριστερά και τον άλλο δεξιά του σπουδαστή, που έδειχναν έτοιμοι να επέμβουν στην αντίδρασή μου και για τους οποίους δεν γνώριζα αν είχαν κάποιο μαχαίρι ή κάποιο άλλου είδους όπλο μαζί τους».

«Συμμορία των τριών»

Ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια επισημαίνει ότι «ως κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της σχολής μου». Μάλιστα, μιλά για νεοσύστατη συμμορία των τριών που «πολύ σύντομα θα ξεκινήσει, εάν δεν έχει ήδη ξεκινήσει, να επισκέπτεται μεμονωμένα καθηγητές στα γραφεία τους προκειμένου να τους υποχρεώσουν, με χρήση ή απειλή βίας, να προχωρήσουν σε κάθε είδους “εξυπηρετήσεις” του φοιτητή (…).

Μάλιστα, ο κ. Ψαρράκος αφήνει ευθείες βολές λέγοντας ότι «η απραξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση για ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τρία μέλη της σχολής κτυπημένα στο κεφάλι και να κινδυνεύουν ζωές».

Ο κ. Γκόλιας, μιλώντας χθες στην «Κ», ανέφερε ότι η περίπτωση του φοιτητή είναι γνωστή στο ΕΜΠ και ότι θα ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές για το περιστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή