Μητσοτάκης, χρήσιμος

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κινήσεις των πολιτικών έχουν, πλέον, έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Στην εποχή της τηλεόρασης και του Διαδικτύου η εικόνα και το μήνυμα που εκπέμπει ο πρωθυπουργός, ή ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, συναγωνίζονται την ουσία.

Η μετάβαση στον τόπο της συμφοράς, η ένδυση, η ώρα, το αν θα γίνει αυτή με ή χωρίς κάμερες, δεν είναι πλέον αυθόρμητες αποφάσεις. Είναι προϊόν στρατηγικών σχεδιασμών και αποτελούν αναπόσπαστο σκέλος του αφηγήματος του κάθε πολιτικού.

Δεν θα σταθώ στην ενημέρωση του κ. Τσίπρα ούτε στις επισκέψεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μάτι. Θα σταθώ στην επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και να μην διολισθήσει στην αρνητική προσέγγιση που βλέπουμε συνήθως σε περιπτώσεις καταστροφών με ανακοινώσεις του τύπου «τηλεφώνησα στον πρωθυπουργό, του ζήτησα ενημέρωση και του διεμήνυσα ότι τον θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνο…», αλλά, αντίθετα, να υιοθετήσει μια προσέγγιση με θετικό πρόσημο. Μια πρόσκληση για συνεννόηση ακόμη και συνεργασία μπροστά σε μια εθνική τραγωδία.

Η πρόταση που κατέθεσε ο αρχηγός της Ν.Δ. να αναλάβει το Ιδρυμα Νιάρχος τη συντήρηση και ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού για την Πυροσβεστική, με σκοπό να συμβάλει στην πρόληψη και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ήταν εξαιρετική, όχι μόνο από επικοινωνιακή άποψη, αλλά και από ουσιαστική. Η διοίκηση του ιδρύματος ήδη ανακοίνωσε ότι προσφέρει 25 εκατ. ευρώ για αυτόν τον σκοπό.

Είχαν προηγηθεί η αρχική συγκρατημένη αντίδραση και η αναγνώριση των «διαχρονικών» προβλημάτων της αυθαίρετης δόμησης, και στη συνέχεια η παρουσίαση της συγκεκριμένης ιδέας, στην οποία, ανταποκρίθηκε θετικά ο πρωθυπουργός. Η αντιπολίτευση σε εποικοδομητικό ρόλο. Θρηνούμε τα θύματα, αλλά προτείνουμε δράσεις για να αποφύγουμε κι άλλα στο μέλλον.

Στα μάτια του αντικειμενικού παρατηρητή –που πολιτικά αντανακλά το σκεπτικό του νηφάλιου, χωρίς κομματικές παρωπίδες, ενδιάμεσου χώρου, ο οποίος συχνά «βγάζει» κυβερνήσεις– ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέπληξε θετικά. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να αποδειχθεί ένα διδακτικό σημείο καμπής, με τους πολίτες από εδώ και στο εξής να απαιτούν από την εκάστοτε αντιπολίτευση να μην περιορίζεται σε φωνασκίες, αλλά να καταθέτει προτάσεις χρήσιμες για την κοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή