ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τα αυτοκίνητα που βυθίστηκαν

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αμαρουσίου για το ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο. Στις 26 Ιουλίου δεκάδες αυτοκίνητα βυθίστηκαν στις λάσπες όταν μετά δυνατή βροχόπτωση πλημμύρισε ο χώρος που χρησιμοποιούνταν ως πάρκινγκ πίσω από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με ανακοίνωσή της επιρρίπτει την ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στον δήμο, καθώς «εδώ και πάνω από 17 μήνες ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησε από 6,3 σε 10,6 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές!». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης Γ. Πατούλης αναφέρει ότι η κ. Δούρου είναι εξαφανισμένη και ότι μοιράζει τα έργα σύμφωνα με προσωπικά και κομματικά κριτήρια. «Η Περιφέρεια Αττικής ισχυρίζεται ότι έχει εγκρίνει δύο φορές αυξημένο προϋπολογισμό για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, αλλά ο δήμος δεν έχει ολοκληρώσει τις μελέτες. Ποια είναι η αλήθεια;» αναρωτιέται ο κ. Πατούλης.

«Πώς είναι δυνατόν από τη μία να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει έγκυρη μελέτη και από την άλλη να εγκρίνει την αύξηση χρηματοδότησης και μάλιστα δύο φορές και αυξημένη; Μπακάλικο διοικεί η κ. Δούρου ή την Περιφέρεια Αττικής; Τάζει δεξιά και αριστερά “πέτσινα” εκατομμύρια για έργα που δεν έχουν εγκρίνει οι υπηρεσίες της», προσθέτει.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ