Η πρωτεύουσα των 11 ημερών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, η Γλασκώβη, από αύριο και για 11 ημέρες θα αποτελέσει την «καρδιά» του ευρωπαϊκού αθλητισμού για έξι αθλήματα. Κολύμβηση, γυμναστική, κωπηλασία, ποδηλασία, τρίαθλο και γκολφ θα αναδείξουν τους κορυφαίους αθλητές τους στη Γηραιά Ηπειρο, με τους εκπροσώπους της χώρας μας να είναι έτοιμοι για να βρεθούν ανάμεσά τους.

Με τη γενιά του… μέλλοντος θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στην κωπηλασία. Η Κατερίνα Νικολαΐδη θα πάρει μέρος στο σκιφ, ο Σπύρος Γιάνναρος στο σκιφ ελαφρών βαρών, οι Νίνος Νικολαΐδης – Γιάννης Μαρόκος στο διπλό σκιφ ελ. βαρών, οι Γιάννης Καλανδαρίδης – Χρήστος Στεργιάκας στο διπλό σκιφ, οι Δήμητρα Τσαμοπούλου – Ιωάννα Μπιτζιλέου – Μαργ. Γεωργούδη – Αννέτα Κυρίδου στην τετράκωπο άνευ, οι Αναστ. Βόντζου – Θωμαΐς Εμμανουηλίδου στο διπλό σκιφ ελ. βαρών και οι Αθηνά Αγγελοπούλου – Σοφ. Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Στραθκλάιντ Κάτρι Κλαμπ και θα πάρουν μέρος 600 αθλητές και αθλήτριες. Θα ολοκληρωθούν στις 5 Αυγούστου.

Με πλήρεις ομάδες θα πάρει μέρος η ενόργανη γυμναστική μας στις διοργανώσεις των γυναικών και των νεανίδων. Οι Αργυρώ Αφράτη, Βασιλική Μιλλούση, Ευαγγελία Μονοκρούσου, Ιωάννα Ξουλόγη και Βάλια Πλυτά στις γυναίκες και οι Ελβίρα Κατσάλη, Βασιλική Κυρλίδου, Βαρβάρα-Ευαγγελία Λίτσα, Ασημίνα Σεβαστοπούλου και Μαγδαληνή Τσιώρη, στις νεάνιδες θα λάβουν μέρος στους αγώνες, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 272 αθλήτριες. Και στη γυναικεία ενόργανη το Ευρωπαϊκό θα ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου και, στη συνέχεια, τη… σκυτάλη θα πάρουν οι αντίστοιχες διοργανώσεις των ανδρών – εφήβων (9-12 Αυγούστου).

Οκτακόσιοι αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος στα αγωνίσματα της ποδηλασίας. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρεθούν οι Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης στην πίστα και οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Στέλιος Φαραντάκης στον δρόμο. Τα αδέλφια Βολικάκη, των οποίων είχαν χαθεί οι αποσκευές, παρέλαβαν τα ποδήλατά τους αλλά όχι τις βαλίτσες τους. «Τα ποδήλατα ήρθαν. Στις βαλίτσες, όμως, βρίσκονται τα ανταλλακτικά, τα ρούχα και τα χρήματά μας. Ελπίζουμε να έρθουν όσο το δυνατόν συντομότερα γιατί διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα στους αγώνες», δήλωσε στην «Κ» ο Χρήστος Βολικάκης. Στον υγρό στίβο, η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση σε κολύμβηση (Βαζαίος, Γκολομέεβ, Μελαδίνης, Παπαστάμος, Καρπουζλής, Χρήστου, Γεωργακόπουλος, Σπανουδάκης, Σοφιανίδης, Δράκου, Ντουντουνάκη, Παυλοπούλου), καλλιτεχνική κολύμβηση (Παπάζογλου, Πλατανιώτη, Τσόλα, Μαλκογεώργου, Σαραντίδη, Κοφίδη, Ταξοπούλου, Βασιλοπούλου, Κουργιαντάκη, Δίπλα, Ζουζούνη, Παπαγεωργίου, Γκορτσιλάς), καταδύσεις (Μόλβαλης, Τσιρίκος) και κολύμβηση ανοικτού νερού (Αραούζου, Νέγρης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή