Φρέντι από το πουθενά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 2015 έλαβα ένα περίεργο μήνυμα από κάποιον φίλο. Βρισκόταν στον γάμο συγγενικού του προσώπου στη Βουλιαγμένη, απ’ όπου μου έστελνε μια φωτογραφία, ρωτώντας: «Σου θυμίζει κάτι;». Στην εικόνα, το ζευγάρι χόρευε τον χορό του Ησαΐα και δίπλα τους ακολουθούσε ένας νεαρός άντρας που όχι απλώς μου θύμιζε κάτι – ήμουν σίγουρη για το ποιος επρόκειτο. Πρώτος στον χορό ως αδερφός της νύφης ήταν ο Αμερικανο-Αιγύπτιος πρωταγωνιστής του Mr Robot, Ράμι Μάλεκ, του οποίου η καριέρα μόλις είχε εκτοξευτεί. Καταλαβαίνετε την έκπληξή μου!

Παρ’ όλα αυτά, όταν πιο πρόσφατα άκουσα ότι ο Μάλεκ θα υποδυθεί τον Φρέντι Μέρκιουρι στην ταινία «Bohemian Rhapsody», για την ιστορία των Queen, εξεπλάγην περισσότερο. Και δεν ήμουν η μόνη. Ο 37χρονος μικροκαμωμένος, καστανόξανθος τύπος με τα ιδιαίτερα μάτια, που τον είχαμε συνδέσει με τον χαρακτήρα του ιδιόρρυθμου χάκερ Έλιοτ Άλντερσον, δεν έμοιαζε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου ρόλου. 

Όλα αυτά πριν εμφανιστούν φωτογραφίες από την εντυπωσιακή μεταμόρφωσή του, αλλά και αποσπάσματα από την εξαιρετική ερμηνεία του. Τώρα όλοι περιμένουν με αγωνία τον Νοέμβριο, οπότε θα προβληθεί η ταινία, ενώ ο προβληματισμός έχει μετατοπιστεί στο γιατί η ιστορία -όπως παρουσιάζεται στα τρέιλερ- υποβαθμίζει το θέμα της ομοφυλοφιλίας και του θανάτου του Μέρκιουρι από AIDS. 

Ο Μάλεκ, πάντως, φαίνεται να έχει αντιληφθεί το διακύβευμα. «Ήξερα εξαρχής ότι αυτή η ερμηνεία θα είναι καθοριστική για την καριέρα μου. Αν δεν το κάνω σωστά, θα με καταστρέψει…» ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή