Διπλωματικές πηγές: Θα αντιδράσουμε «κατάλληλα και ανάλογα»

Διπλωματικές πηγές: Θα αντιδράσουμε «κατάλληλα και ανάλογα»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις απελάσεις των δύο διπλωματών της, τον περασμένο Ιούλιο.

Στο υπόμνημα που παρέλαβε ο κ. Ανδρέας Φρυγανάς από το ρωσικό ΥΠΕΞ, του κοινοποιείτο η απέλαση δύο στελεχών την Ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα καθώς και η απαγόρευση εισόδου στον Γιώργο Σακελλαρίου, του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Επιπλέον η ρωσική πλευρά προχώρησε σε διάβημα προς τον κ. Φρυγανά, με το οποίο εγκαλεί την Αθήνα για «αντιρωσικές ενέργειες».

Αντιδρώντας στην κλήση του κ. Φρυγανά στη Μόσχα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές ενέργειες.

Διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στα ρωσικά αντίποινα έκαναν λόγο για «ασύμμετρη κίνηση» εκ μέρους των Ρώσων και εξηγούσαν ότι η ελληνική πλευρά είχε επιβάλει μέτρα απαντώντας σε συγκεκριμένες, αυθαίρετες κινήσεις των Ρώσων.

Οι ίδιες πηγές προανήγγειλαν πάντως ότι η Αθήνα θα αντιδράσει «κατάλληλα και ανάλογα»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρεται: 

«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών , όπου έλαβε ένα υπόμνημα δια του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας  τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή