«Χάλκινος» ο Χρήστου, ρεκόρ ο Γκολομέεβ

«Χάλκινος» ο Χρήστου, ρεκόρ ο Γκολομέεβ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα εντυπωσιακό «σπριντ» στα τελευταία μέτρα ο Απόστολος Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κολύμβησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Ο πρωταθλητής μας ήρθε 3ος στα 100 μ. υπτίως, ενώ συγκλονιστικός ήταν ο Κριστιάν Γκολομέεβ που κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. πεταλούδας και προκρίθηκε ως 3ος στον σημερινό τελικό.

Ο Απόστολος Χρήστου, στα 100 μ. υπτίως με χρόνο 53.72, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου σε μια κούρσα με μεγάλο ανταγωνισμό, όπου έλαμψε το «αστέρι» του νεαρού Ρώσου Κλιμέντ Κολεσνίκοφ. Στα 50 μ., ο Ελληνας αθλητής «γύρισε» 5ος και τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη του αγώνα. Φαβορί ήταν οι Ρώσοι Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ με βασικούς ανταγωνιστές τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Από την κόντρα των τεσσάρων επωφελήθηκε ο Χρήστου που πήρε το χάλκινο, με τον Κολεσνίκοφ να πετυχαίνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων (52.74). Ο Εβγκένι Ρίλοφ κατέκτησε το ασημένιο με 52.74. «Θα ήθελα να αφιερώσω το μετάλλιο στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Εφέτος, ο πήχυς ήταν πολύ πιο ψηλά από το Λονδίνο, το 2016. Η κούρσα μου ήταν σαφώς πιο μελετημένη», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Ετοιμος να ανεβεί σήμερα στο βάθρο στα 50 μ. πεταλούδας έδειξε ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο 25χρονος χθες το πρωί προκρίθηκε στους ημιτελικούς με πανελλήνιο ρεκόρ (23.42) και το απόγευμα το κατέρριψε (23.22) για να προκριθεί ως τρίτος στον τελικό. Ταχύτερος όλων στους ημιτελικούς ο Ουκρανός Αντρι Γκοβόροφ (22.85).

Ο Ανδρέας Βαζαίος δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200 μ. μεικτής ατομικής. Με χρόνο 1.58.88 ήρθε 5ος.

Με τη 16η θέση ολοκλήρωσε η Νόρα Δράκου την παρουσία της στα 100 μ. ύπτιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1.01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1.00.88) και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες κολυμβήτριες.

• Ενα λάθος των κριτών στέρησε από την Ευαγγελία Πλατανιώτη το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό του σόλο. Η πρωταθλήτριά μας ήρθε 4η. Η εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης (Δίπλα, Κουργιαντάκη, Μαλκογεώργου, Παπάζογλου, Σαραντίδη, Ταξοπούλου, Τσόλα, Βασιλοπούλου) πλασαρίστηκε στην 5η θέση στον τελικό του τεχνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή