Στίβος: Διψασμένοι για διάκριση

Στίβος: Διψασμένοι για διάκριση

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν η αρχή είναι… το ήμισυ παντός, τότε από την ελληνική ομάδα του στίβου που αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Βερολίνου θα πρέπει να περιμένουμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Με το… καλημέρα είχαμε τρεις προκρίσεις σε τελικούς. Οι νεαροί Αναστασάκης (σφυροβολία) και Σκαρβέλης (σφαιροβολία) πήραν «εισιτήρια» για τους σημερινούς τελικούς των αγωνισμάτων τους και ο Τεντόγλου για τον αυριανό τελικό του μήκους. Σήμερα θα μπει στη… μάχη και το βαρύ πυροβολικό με την τριπλέτα του γυναικείου επί κοντώ, Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Πόλακ να είναι έτοιμες να γράψουν ιστορία.

Η νέα γενιά του ελληνικού στίβου τοποθέτησε, χθες, ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών. Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου δεν έδειξε να δειλιάζει απέναντι στους κορυφαίους Ευρωπαίους άλτες. Με άλμα στα 8,15 προκρίθηκε ως πρώτος για τον αυριανό τελικό και αθλητές με διακρίσεις σε προηγούμενες διοργανώσεις είδαν την… πλάτη του μικρού από τα Γρεβενά. Ο κορυφαίος για εφέτος στην Ευρώπη, ο Ράντεκ Γιούσκα είχε άλμα στα 7,87 μ.

Εκτός σταδίου, σε μία ατμόσφαιρα που θύμιζε γιορτή διεξήχθη ο προκριματικός της σφυροβολίας. Ο Νικόλας Σκαρβέλης μπήκε στον αγώνα δυνατά και με 19,91 μ. έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής μας συνέχισε τον αγώνα του με 19,73 μ. και τον ολοκλήρωσε, υπό τους ήχους του «Ζορμπά», με το εντυπωσιακό 20,24 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ (προηγούμενο 20,12 μ.). Ο αθλητής μας προκρίθηκε ως έκτος και θα επιδιώξει σήμερα (21.33) ένα καλό πλασάρισμα.

Με την 5η καλύτερη επίδοση προκρίθηκε στον σημερινό (19.45) τελικό της σφυροβολίας ο Μιχάλης Αναστασάκης. Ο 23χρονος στη δεύτερη βολή του στον προκριματικό έστειλε τη σφύρα στα 75,61 μ., επίδοση πολύ κοντά στα 76,00 μ., που ήταν απευθείας όριο για τον τελικό. Είχε, επίσης, βολές στα 73,72 μ. και 72,87 μ. Πρώτος στους προκριματικούς ήρθε ο Πολωνός Πάβελ Φάγεκ με βολή στα 77,86 και έβαλε υποψηφιότητα για το βάθρο.

Οι τραυματισμοί επηρέασαν τη Ραφαέλα Σπανουδάκη. Τερμάτισε 7η στην 3η προκριματική σειρά των 100 μ. με 11.63. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος με 10.44 κατέλαβε τη 19η θέση.

Στις 20.05, οι «κυρίες των αιθέρων» θα διεκδικήσουν θέσεις στον τελικό του επί κοντώ. Ανάμεσα σε αυτές και τρεις Ελληνίδες: η Κατερίνα Στεφανίδη, χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, η Νικόλ Κυριακοπούλου, τριταθλήτρια Ευρώπης το 2012 και η Ελένη Πόλακ, το νέο αίμα του αγωνίσματος. Η Στεφανίδη με τα 4,82 μ. διαθέτει τη 2η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις αγωνιζόμενες. Η Κυριακοπούλου έχει υπερβεί τα 4,72 και είναι… διψασμένη για επιστροφή στα μεγάλα άλματα και η Ελένη Πόλακ θα χρησιμοποιήσει τον αγώνα ως φροντιστήριο για το μέλλον. Το όριο για τον τελικό της Πέμπτης (9/8) είναι 4,55.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πρωταθλητές μας αγωνίστηκαν φορώντας μαύρη κορδέλα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή