Tεντόγλου από χρυσάφι

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου ο Μίλτος Τεντόγλου. Με άλμα στα 8,25 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής Ευρώπης για τον ελληνικό στίβο.

Ο αθλητής του Γκεόργκι Πομάσκι, μόλις, στα 20 χρόνια του δεν δείλιασε απέναντι σε άλτες μεγαλύτερους και εμπειρότερους. Ξεκίνησε από τα 7,96, ανέβηκε στα 7,80, μετά στα 8,00 και το πέμπτο άλμα του τον έφερε στην πρώτη θέση του βάθρου.

Στον τελικό του τριπλούν προκρίθηκε η Βούλα Παπαχρήστου. Σήμερα θα μπουν με τα γαλανόλευκα στο στάδιο του Βερολίνου δέκα αθλητές και αθλήτριές μας. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι «κυρίες των αιθέρων», οι Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Πόλακ, οι οποίες θα αγωνιστούν στον τελικό του επί κοντώ (20.20). Παρά τον αντίθετο άνεμο, στους προκριματικούς (3,00 μ.), η Βούλα Παπαχρήστου έδειξε πιο αποφασισμένη από ποτέ να γυρίσει από το Βερολίνο με ένα μετάλλιο. Με 14,49, η αθλήτρια του Γκεόργκι Πομάσκι πέτυχε την 6η επίδοση της καριέρας της και προκρίθηκε ως πρώτη στον αυριανό τελικό του τριπλούν. Πριν από δύο χρόνια στο Αμστερνταμ είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, αλλά αυτή τη φορά είναι έτοιμη να πετύχει κάτι περισσότερο. «Μου αρέσει πολύ αυτό το στάδιο και ο ελαστικός τάπητας. Το κοινό ήταν πολύ ένθερμο και ανυπομονώ για τον αγώνα της Παρασκευής. Ο τελικός θα είναι ένας δύσκολος αγώνας», τόνισε η πρωταθλήτρια.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε δεύτερος στους ημιτελικούς των 200 μ. Με χρόνο 20.40 έκανε μία από τις καλύτερες κούρσες της καριέρας του, αλλά στους ημιτελικούς διήνυσε την απόσταση σε 20.54 και έμεινε εκτός τελικού. Ο Παναγιώτης Τριβυζάς έτρεξε τα 200 μ. σε 21.18.

Στα 400 μ., η Δέσποινα Μουρτά με 52.96 βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της και η Ειρήνη Βασιλείου έτρεξε την απόσταση σε 53.37 και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στα ατομικά αγωνίσματα.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Ελισάβετ Πεσιρίδου στους προκριματικούς των 100 μ. εμπ. Με 13.10 προκρίθηκε με την πέμπτη επίδοση στον σημερινό ημιτελικό (20.30) του αγωνίσματος.

Η συμμετοχή των Κατερίνας Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένης Πόλακ στον τελικό του επί κοντώ αποτελεί σήμερα ξεχωριστή στιγμή για τον ελληνικό στίβο. Η Στεφανίδη θέλει να φύγει από το Βερολίνο με το χρυσό μετάλλιο, η Κυριακοπούλου να επιστρέψει στο βάθρο των νικητών και η νεαρή Πόλακ θα χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες από τον αγώνα σαν εφόδιο για το μέλλον και θα προσπαθήσει να βελτιώσει το ατομικό ρεκόρ της.

Η αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα γίνει σήμερα με τη δισκοβολία (10.30), όπου θα πάρει μέρος η Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Στον προκριματικό του μήκους θα αγωνιστεί η Λίλη Αλεξούλη (11.30), στον προκριματικό των 110 μ. εμπ. ο Κώστας Δουβαλίδης (11.55) και στον ακοντισμό (15.00) η Υφαντίδου. Το απόγευμα, ο Κώστας Μπανιώτης θα μετάσχει στον προκριματικό του ύψους (20.45) και στους ημιτελικούς των 400 μ. η Μαρία Μπελιμπασάκη θα επιδιώξει την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή