80 χρoνια πριν… 10-8-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΗΛΕΗΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ: Το μικρόν χωρίον Γιούκι κείμενον εις τα κράσπεδα του λόφου Τσανκ-Κου-Φεγκ υπήρξε σήμερον το θέατρον νέου τρομακτικού βομβαρδισμού εκ μέρους του βαρέος σοβιετικού πυροβολικού. Από των πρώτων επεισοδίων η όλη περιοχή […] υφίσταται συνεχή βομβαρδισμόν, εκατοντάδες δε σοβιετικών βλημάτων εξερράγησαν επί των ιαπωνικών θέσεων [φωτ.: Ιάπωνες στρατιώτες παρατηρούν έκρηξη ρωσικής βόμβας].

ΓΕΡΜΑΝΟΪΑΠΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ:  […] ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας μετέβη εις Θουριγκίαν και συνηντήθη μετά του υπουργού των Εξωτερικών φον Ρίμπεντροπ […] ο κ. Ρίμπεντροπ [στη φωτογραφία] παρέσχεν εις τον Ιάπωνα πρεσβευτήν την διαβεβαίωσιν ότι εις περίπτωσιν ρωσσο-ιαπωνικής ρήξεως, η Γερμανία θα παράσχη εις την Ιαπωνίαν την ηθικήν υποστήριξίν της και άλλας βοηθείας.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ: Κέρκυρα – Η επιτεινόμενη κρίσις του ελαίου και ο συνεπεία ταύτης εξευτελισμός των τιμών αυτού (τιμών αίτινες δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα των παραγωγών), εφείλκυσαν, ως ανεμένετο, την προσοχήν της Εθνικής Κυβερνήσεως, ήτις […] θα λάβη, ως πληροφορούμεθα, τα κατάλληλα μέτρα προς συγκράτησιν των τιμών, αποφευγομένης ούτω της καταστροφής των παραγωγών και των εμπόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή