Οι μορφές του νερού

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φωτογραφική περιήγηση σε μερικά από τα πιο όμορφα υδάτινα οικοσυστήματα του κόσμου.

1. Plitvice Lakes National Park  

Κροατία

Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το βιομηχανικό Ζάγκρεμπ βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Λιμνών του Πλιτβίτσε. Ιδρύθηκε το 1949 και από το 1979 συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Οι 16 λίμνες του συνδέονται μεταξύ τους με μια ξύλινη γέφυρα που διατρέχει όλο το πάρκο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περπατήσουν ακόμα και πάνω από καταρράκτες, ενώ όσοι διαλέξουν την ξενάγηση με το καραβάκι θα έχουν μια εντελώς διαφορετική οπτική του τοπίου και θα θαυμάσουν τον φυσικό πλούτο. Είσοδος: από 7,40 ευρώ οι μεγάλοι και από 4,70 ευρώ τα παιδιά.

(np-plitvicka-jezera.hr)


2. Peyto Lake

Καναδάς

Οι μορφές του νερού-1

Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image

Τα νερά της λίμνης Πέιτο στον Καναδά έχουν το απίθανο ζαφειρένιο μπλε χρώμα που περιμένει κανείς να δει στα νησιά της Καραϊβικής. Βρίσκεται στην καρδιά της καναδικής κοιλάδας Mistaya και αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκο Banff. Περιβάλλεται από παγετώνες και τον χειμώνα τμήματά της καλύπτονται από πάγο, ενώ το καλοκαίρι η θερμοκρασία του νερού είναι σχετικά ανεκτή. Δημοφιλείς δραστηριότητες είναι οι πεζοπορίες και η ποδηλασία γύρω από τη λίμνη, το kayak και το ψάρεμα, ενώ στις ακτές της γίνεται οργανωμένο κάμπινγκ. 


3. Devil’s Bay

Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

Οι μορφές του νερού-2

Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image

Η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτείτε να φτάσετε στον Κόλπο του Διαβόλου, στο Virgin Gorda, μιας από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής. Όμως το σκηνικό της μαγευτικής παραλίας με τις μικρές φυσικές πισίνες, με τα διάφανα νερά, ανάμεσα στις μεγάλες γρανιτένιες πέτρες, θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας. Κολύμπι, snorkeling και τσουλήθρα από τους λείους βράχους στη θάλασσα είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να απολαύσετε το μέρος. Επίσης θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίρητα -κυρίως νερό-, διότι εκεί δεν υπάρχει τίποτα για να αγοράσετε.


4. Havelock Island

Ινδία

Οι μορφές του νερού-3
Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image

Το Χάβελοκ βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Ανταμάν του Κόλπου της Βεγγάλης στην Ινδία. Είναι ελάχιστα τουριστικοποιημένο και ξεχωρίζει για τις κατάλευκες αμμουδερές παραλίες του, τα τιρκουάζ νερά, την αίσθηση ιδιωτικότητας και ηρεμίας. Είναι ιδανικό για snorkeling -όσοι ασχολούνται με το σπορ το έχουν ήδη στη λίστα με τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτούν-, αλλά και για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τον πολιτισμό, απολαμβάνοντας το τροπικό τοπίο κάτω από εξωτικά δέντρα και ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα στην παραλία Radhanagar.

 


5. To Sua Ocean Trench

Νήσοι Σαμόα

Οι μορφές του νερού-4

© VISUALHELLAS.GR

 

Απαιτούνται κάποιες ώρες πεζοπορίας μέσα σε πυκνή βλάστηση μέχρι να φτάσει κανείς στη «Μεγάλη Τρύπα». Την ωκεάνια τάφρο To Sua στη νήσο Σαμόα, νότια του Ειρηνικού Ωκεανού, που αποτελεί ένα μοναδικό στον κόσμο σημείο για να κολυμπήσετε. Το νερό περνάει μέσα από υπόγειες σήραγγες,  οι οποίες δημιουργήθηκαν από το πέρασμα της λάβας, ανενεώνοντας με φυσικό τρόπο τα ύδατα της λίμνης, στην οποία πλησιάζει κανείς κατεβαίνοντας μια στενή ξύλινη σκάλα. Το πιο κοντινό χωριό για να μείνετε  είναι το Lotofaga.


6. Islas de Rosario

Κολομβία

Οι μορφές του νερού-5

(Φωτογραφία: Shutterstock)

Τα ακατοίκητα, στην πλειονότητά τους, νησιά της Κολομβίας, Islas de Rosario, είναι περιτριγυρισμένα από βαθιά μπλε νερά, ιδιαίτερης ομορφιάς κοραλλιογενείς υφάλους και απίθανες χρυσαφένιες αμμουδιές. Συμπεριλαμβάνονται στα 46 Φυσικά Εθνικά Πάρκα της Κολομβίας, που δημιουργήθηκαν κυρίως για την προστασία των κοραλλιών, και θα φτάσετε σε αυτά με καραβάκι. Ξενοδοχεία κι άλλες τουριστικές υποδομές διαθέτει μόνο το Isla Grande. Μπορείτε να τα επισκεφτείτε σαν ημερήσια εκδρομή από την Καρταγένα -την πόλη-λιμάνι της Κολομβίας-, αλλά αν θέλετε πραγματικά να αισθανθείτε τη μοναδική ηρεμία τους, διαθέστε μία-δύο διανυκτερεύσεις, από το ταξίδι σας. Εκτός από το κολύμπι, θα απολαύσετε επίσης snorkeling και ψάρεμα.


7. Palawan

Φιλιππίνες

Οι μορφές του νερού-6

Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image

Το νησί Παλαουάν των Φιλιππίνων βρίσκεται σταθερά σε λίστες με τα πιο εξωτικά νησιά στον κόσμο. Κρυφές μικρές παραλίες, σπήλαια και λιμνοθάλασσες που τα νερά τους μοιράζονται παρόμοιο γαλαζοπράσινο υπέροχο χρώμα με εκείνο των παραλιών. Κοραλλένιες αμμουδιές για όσους προτιμούν να περάσουν χρόνο στις ακτές κι ιδιαίτερα ενδιαφέρων βυθός με τροπικά ψάρια για τους ερασιτέχνες και προχωρημένους λάτρεις των καταδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή